Je bent hier:
Assortiment
Prijs

Platycerium (Hertshoonsvaren)

Platycerium, ook wel bekend als de hertshoornvaren, is een geslacht van varens met ongeveer 18 soorten die van nature voorkomen in tropische gebieden over de hele wereld. De varen heeft twee soorten bladeren, namelijk steriele en vruchtbare bladeren. De steriele bladeren zijn plat en rond van vorm, terwijl de vruchtbare bladeren langwerpig en vertakt zijn, en lijken op het gewei van een hert.

Deze varen is een epifyt, wat betekent dat hij op bomen groeit zonder deze te parasiteren. In de natuur groeit de hertshoornvaren op boomtakken, waar hij water en voedingsstoffen uit de lucht haalt en uit organisch materiaal dat zich rondom de boom verzamelt.

Platycerium is een populaire keuze voor binnenkwekers vanwege zijn unieke en opvallende verschijning. Het vereist echter specifieke zorg, zoals voldoende licht en vochtigheid, en het mag niet in de volle zon worden geplaatst. Om ervoor te zorgen dat deze plant gezond blijft, moet hij regelmatig worden bewaterd en bemest en moeten eventuele dode of beschadigde bladeren worden verwijderd.

Met zijn indrukwekkende uiterlijk en zorgbehoeften kan Platycerium een uitdagende maar belonende plant zijn voor kwekers die bereid zijn de tijd en moeite te investeren in het verzorgen ervan.

Toont alle 4 resultaten