Assortiment
Prijs

Phlebodium

Phlebodium is een plantensoort die tot de familie van de varenachtigen behoort. Deze plant wordt ook wel de “blauwvaren” genoemd vanwege de zilverachtige blauwe kleur van de bladeren. De plant is afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika en wordt vaak als kamerplant gekweekt vanwege zijn decoratieve uitstraling.

Phlebodium staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. De plant gedijt goed in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid en is daarom geschikt voor badkamers en keukens. De plant heeft niet veel water nodig en moet niet te vaak worden bewaterd om wortelrot te voorkomen.

Phlebodium is een makkelijke plant om te verzorgen en kan goed groeien in zowel direct zonlicht als indirect licht. De plant heeft geen specifieke voedingsbehoeften, maar kan worden bemest tijdens het groeiseizoen om de groei te bevorderen. Het is ook belangrijk om de plant af en toe schoon te maken om stof en vuil te verwijderen en de bladeren glanzend te houden.

Als je op zoek bent naar een mooie en makkelijk te verzorgen kamerplant, dan is Phlebodium een goede keuze. Met zijn opvallende blauwe kleur en luchtzuiverende eigenschappen is deze plant een mooie aanvulling op elk interieur.

Toont alle 12 resultaten