Je bent hier:
Assortiment
Prijs

Ficus Elastica (Rubberplant)

Ficus Elastica, ook bekend als de Rubberplant, is een populaire kamerplant vanwege zijn grote, glanzende bladeren en zijn vermogen om lucht te zuiveren. De plant is oorspronkelijk afkomstig uit India en Maleisië en kan wel drie meter hoog worden in zijn natuurlijke omgeving.

De Rubberplant is een gemakkelijke plant om te verzorgen, omdat hij niet veel water nodig heeft en het goed doet in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Zorg er wel voor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat, en vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

De plant staat erom bekend dat hij de lucht zuivert en de concentratie van schadelijke stoffen zoals benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen in de lucht vermindert. Dit maakt de Rubberplant niet alleen een mooie decoratieve plant, maar ook een gezonde toevoeging aan elk interieur.

Als je op zoek bent naar een plant die gemakkelijk te verzorgen is en ook nog eens goed is voor de luchtkwaliteit in huis, dan is de Rubberplant een uitstekende keuze.

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond