Je bent hier:
Assortiment
Prijs

Ctenanthe (Gebedsplant)

De Ctenanthe, ook wel bekend als Gebedsplant, is een populaire kamerplant vanwege zijn opvallende bladeren en gemakkelijke verzorging. De plant komt oorspronkelijk uit de tropische regenwouden van Zuid-Amerika en is verwant aan de Calathea en Maranta.

De Ctenanthe heeft bladeren die variëren in kleur en patroon, afhankelijk van de soort. De meeste soorten hebben bladeren met groene en crème tinten en sommige hebben paarse ondertonen. Het blad heeft vaak een patroon van lijnen en stippen, wat bijdraagt aan de decoratieve waarde van de plant.

De plant gedijt goed op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. De Ctenanthe heeft ook regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is aan te raden om de plant af en toe te sproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen en de bladeren stofvrij te houden.

De Ctenanthe is een relatief gemakkelijke plant om te verzorgen en kan een mooie toevoeging zijn aan elk interieur. Door de unieke kleuren en patronen van de bladeren zal deze plant zeker opvallen en aandacht trekken.

Toont alle 11 resultaten