Je bent hier:
Assortiment
Prijs

Croton (Codiaeum)

Croton, ook bekend als Codiaeum variegatum, is een kleurrijke en opvallende kamerplant die afkomstig is uit de regenwouden van Azië. De bladeren zijn groot, glanzend en hebben opvallende patronen in verschillende kleuren, zoals geel, rood, oranje en groen. De plant kan zowel als struik of boom groeien en kan een hoogte bereiken van 1,5 tot 2 meter.

De Croton plant heeft veel licht nodig om zijn kleuren te behouden en kan het beste worden geplaatst in een zonnige kamer met voldoende lichtinval. Een te donkere plek kan ervoor zorgen dat de kleuren van de bladeren vervagen. De plant heeft ook regelmatig water nodig, maar pas op voor te veel water omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede drainage en de plant alleen water te geven als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt.

De Croton plant kan ook gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen en het is daarom belangrijk om hem te beschermen tegen koude tocht. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen en de bladeren stofvrij te houden.

Al met al is de Croton plant een prachtige en kleurrijke aanvulling op elke kamer. Met de juiste zorg kan de plant lang meegaan en zorgen voor een vrolijke en levendige sfeer in huis.

Toont alle 5 resultaten