Assortiment
Prijs

Euphorbia

Euphorbia, ook wel wolfsmelk genoemd, is een geslacht van planten met meer dan 2000 verschillende soorten. Deze planten zijn vooral te vinden in Afrika en Madagaskar, maar komen ook voor in delen van Europa, Azië en Amerika.

De meeste Euphorbia-soorten zijn succulenten, wat betekent dat ze water opslaan in hun dikke, vlezige stengels en bladeren om te overleven in droge omstandigheden. Veel van deze planten hebben ook giftige sappen en moeten met zorg worden behandeld.

Euphorbia’s zijn vaak te herkennen aan hun ongewone groeiwijze en structuren, waaronder cactusachtige stekels, bladvormige schutbladeren en knopachtige bloemen. Sommige soorten worden ook gekweekt vanwege hun sierwaarde, zoals de bekende Euphorbia milii, ook wel de kroon van doornen genoemd vanwege zijn scherpe doornen en kleurrijke bloemen.

Hoewel Euphorbia’s over het algemeen gemakkelijk te verzorgen zijn, hebben ze wel enige specifieke zorg nodig, zoals goed gedraineerde grond, regelmatige bemesting en bescherming tegen vorst. Als je deze planten goed verzorgt, kunnen ze jarenlang meegaan en een prachtige toevoeging zijn aan je tuin of interieur.

Resultaat 1–12 van de 14 resultaten wordt getoond