Assortiment
Prijs

Aechmea

Aechmea is een plantensoort die behoort tot de bromeliafamilie. Deze planten worden vaak gekweekt als kamerplant vanwege hun opvallende uiterlijk. De Aechmea heeft langwerpige, smalle bladeren die uit een rozet groeien. De bloemen groeien in een kegelvormige bloeiwijze en hebben felle kleuren zoals rood, geel en oranje.

De Aechmea heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in een lichte standplaats. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral in de zomermaanden. Het is ook goed om de plant af en toe te besproeien om een hoge luchtvochtigheid te behouden.

Er zijn verschillende soorten Aechmea beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en kleuren. Sommige soorten hebben stekelige bladeren, terwijl andere soorten gladde bladeren hebben. De planten kunnen variëren in grootte van enkele centimeters tot meer dan een meter hoog.

De Aechmea is niet alleen een mooie plant, maar heeft ook een luchtzuiverende werking. Het is een uitstekende plant om in huis te hebben om de lucht te zuiveren en een gezonde leefomgeving te bevorderen.

Toont alle 2 resultaten