Je bent hier:
Assortiment
Prijs

Tuinplanten

Tuinplanten zijn een essentieel onderdeel van elke tuin. Het zijn de levende decoraties die zorgen voor kleur en structuur in de buitenruimte. Tuinplanten zijn er in allerlei soorten en maten, van kleine borderplanten tot grote struiken en bomen.

Er zijn verschillende soorten tuinplanten, waaronder vaste planten, eenjarigen, heesters, bomen en klimplanten. Vaste planten zijn planten die elk jaar terugkeren en kunnen worden onderverdeeld in winterharde en niet-winterharde planten. Eenjarigen zijn planten die maar één seizoen meegaan en elk jaar opnieuw moeten worden geplant. Heesters zijn planten die een houtige stengel hebben en elk jaar nieuwe takken en bladeren krijgen. Bomen zijn grote, houtige planten met een enkele stam en vertakkingen die uitgroeien tot bladeren of takken. Klimplanten zijn planten die omhoog kunnen klimmen en zich vasthouden aan andere planten of structuren.

Tuinplanten kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het creëren van borders, het vullen van plantenbakken en het maken van bloemenperken. Er zijn ook tuinplanten die specifiek zijn gekweekt voor hun eetbare vruchten, zoals fruitbomen en bessenstruiken. Bij het kiezen van tuinplanten is het belangrijk om rekening te houden met de bodemgesteldheid, de hoeveelheid zonlicht en de hoeveelheid water die de planten nodig hebben.

Kortom, tuinplanten zijn een belangrijk onderdeel van elke tuin. Ze bieden kleur en structuur en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Het is belangrijk om de juiste tuinplanten te kiezen die passen bij de omstandigheden van de tuin en die goed gedijen in de lokale omgeving.

Resultaat 1–12 van de 69 resultaten wordt getoond