Je bent hier:
Assortiment

Hydrangea

Hydrangea’s, ook wel bekend als hortensia’s, zijn populaire tuinplanten vanwege hun prachtige bloemen in verschillende kleuren en vormen. Deze struiken zijn winterhard en gemakkelijk te verzorgen, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor zowel beginnende als ervaren tuiniers.

Hydrangea’s kunnen in de meeste grondsoorten groeien, zolang de grond goed doorlatend is. Ze hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes, maar vermijd wel dat de grond te nat wordt. Dit kan leiden tot wortelrot en andere problemen.

Het is belangrijk om de juiste hydrangea voor jouw tuin te kiezen, omdat sommige soorten beter gedijen in zonlicht terwijl andere juist beter in de schaduw groeien. Sommige soorten bloeien in de zomer, terwijl andere pas in het najaar bloeien.

Er zijn verschillende soorten hydrangea’s beschikbaar, zoals de populaire bolhortensia, die grote bolvormige bloemen produceert, en de pluimhortensia, die lange bloemtrossen heeft. Ook zijn er de klimhortensia’s, die tegen muren of schuttingen kunnen worden geleid, en de eikenbladhortensia’s, die opvallen door hun opvallende blad.

Let op dat sommige soorten hydrangea’s giftig kunnen zijn voor huisdieren en mensen. Het is daarom belangrijk om te controleren welke soorten wel en niet veilig zijn voordat je ze in je tuin plaatst.

Nothing found