Winkelwagen

Verschillende woonstijlen

De industriële woonstijl is een stoere stijl met veel industriële en vintage elementen. Een industrieel interieur heeft een beetje de sfeer van een New Yorkse loft: een grote open ruimte. Constructiedetails van de bouw worden niet weggewerkt. Planten voor een industrieel interieur mogen dan ook zeker een stoer tintje hebben!

Kenmerkend voor een industriële stijl zijn zwarte kleuren en grijstinten, gecombineerd met donkergroen of felle accentkleuren. De vormen zijn strak en praktisch. Materiaal wat veel gebruikt wordt is beton, metaal en hout. Typisch voor een industrieel interieur is vaak een gietvloer. Metaal wordt ook vaak gebruikt zoals een metalen trap of stellingkasten van steigerbuizen. Accessoires die bij een industriële stijl passen zijn veel vintage elementen, zoals een oud bibliotheektrapje, houten tafel met gietijzeren onderstel en bijvoorbeeld industrielampen.

planten industrieel interieur

Welke planten passen bij een industrieel interieur?

Grote groene kamerplanten

Wat niet kan ontbreken in een industriële woonkamer zijn een paar echt stoere kamerplanten! Met planten creëer je op een natuurlijke manier meer kleur in een industrieel interieur. Wat goed past bij een industrieel interieur zijn grote groene kamerplanten, zoals de Monstera, Bananenplant of Anthurium. Of planten met grote stoere bladeren, zoals de Philodendron of de Ficus Elastica. Een grote plant heeft namelijk ook een groot effect, wat goed past bij de stoere en ruige industriële stijl. Ze geven meteen veel groen aan je kamer en een stoer effect!

Hangplanten en cactussen

Naast de groene kamerplanten passen ook hangplanten en cactussen goed binnen een inddustrieel interieur. Met hangplanten kun je een leuk effect creëren door ze bijvoorbeeld als zet op of in een kast te zetten. Denk aan de Moederplant of de Peperomia. Stoere hangplanten of vetplanten als de cactus Euphorbia of de Mangave zijn hierdoor een mooie toevoeging aan een industriële woonstijl.

Meer groen in je landelijke woonstijl met planten!

Planten voor in een landelijk interieur? Eén van de meest polulaire interieur stijlen blijft het landelijk interieur. De landelijke woonstijl gaat al een tijdje mee, maar blijft onverminderd populair in Nederland. Een van de redenen waarom deze trend zo blijvend is, is vanwege de knusse en gezellige uitstraling van een landelijk interieur. Het geeft een gevoel van thuis en waar iedereen welkom is. Planten die goed opgaan in je landelijke interieur dragen hier aan bij!

planten landelijk interieur, landelijke kamerplanten
Landelijke kamerplanten voor in een landelijk interieur.

Welke landelijke kamerplanten passen in je landelijk interieur?

Planten in een landelijk interieur zijn een mooie toevoeging aan je landelijke woonstijl. Wat goed past bij een romantisch of landelijk interieur zijn groene kamerplanten met een wat fijner blad, zoals een Goudpalm. Ook is natuurlijk de pot erg belangrijk. Een rieten mand of pot is typisch landelijk, maar ook een wat strakkere witte pot past goed en zorgt juist voor wat contrast. Andere planten die goed in een landelijk interieur passen zijn bijvoorbeeld de Yucca, Vingersboom en Dracaena.

Vetplanten en cactussen in een landelijk interieur

Naast de grotere kamerplanten kunnen vetplantjes en cactussen heel goed in een landelijke stijl en een leuk contrast geven aan het groen in huis. Denk bijvoorbeeld aan de Aloe Vera plant of een pannenkoekplantje. De wat meer doorsnee cactussen als de Cereus cactus kan zeker ook.

Bloeiende kamerplanten en bloemen in een landelijk interieur

Met planten krijg je meer groen in je landelijke interieur, maar wat dacht je van wat kleur in huis? Bloeiende kamerplanten als de Orchidee of een mooie bos bloemen gaan erg goed op in deze stijl. Denk hierbij aan een mooie bos hortensia’s. Ook droogbloemen passen heel hoed in een landelijk interieur. Door bloeiende planten en bloemen geef je je huis een fleurige, landelijke uitstraling.

Wat is eigenlijk een botanische woonstijl of interieur?

De botanische woonstijl is een van onze favoriete interieurstijlen. Waarom? Planten zijn de basis voor een botanisch interieur! Dat betekent een huis vol levendige groene planten en botanische woonaccessoires zoals vazen, posters en natuurlijke producten. En natuurlijk botanische planten!

Botanisch betekent alles wat te maken heeft met plantenkunde. Veel groen dus! Houdt de basis in je huis, zoals de vloer, heel rustig en ga los met alle planten en potten die je leuk vindt.

Woonstijl

Botanische planten in ieder interieur

Het botanische interieur kun je eigenlijk aan ieder interieur toevoegen. Van een Scandinavisch, Vintage of Bohemian interieur vol met planten tot een stoere industriële woonkamer met een groene touch. Een botanisch-industrieel interieur met je eigen urban jungle in huis! Wil je zelf ook een botanisch interieur creëren of de botanische woonstijl toevoegen aan je interieur? Dan mogen de volgende botanische planten zeker niet ontbreken.

Botanische planten die perfect passen in je interieur

Planten zijn daarom de basis waar je de meeste aandacht aan besteedt. Koop dus niet zomaar een paar planten, maar denk er goed over na. De grootte en vorm van de plant bepalen namelijk de sfeer.
Een grote groene kamerplant met stoere bladeren is bijvoorbeeld een mooie eyecatcher.
Combineer deze met verschillende kleinere plantjes en botanische accessoires als vazen, tafels en plankjes met hangplanten.
Een opvallende cactus kan ook zeker! Zin in een bohemian botanisch interieur?
Combineer dan meer exotische accessoires met bijvoorbeeld mediterrane planten.
Hieronder geven we de 10 beste botanische planten die in een botanisch interieur gebruikt kunnen worden.

Genoeg over de Verschillende woonstijlen gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!