Winkelwagen

Moswand voor Buiten

Een moswand buiten als eyecatcher

Wist je al dat je een moswand ook buiten kunt maken? Wat dacht je van een mosmuur overkapping, tuinserre of in je pool house? Het is wel afhankelijk waar je deze plaatst. Een mos muur die op een droge plaats hangt en buiten bereik van weersinvloeden kan je op dezelfde manier maken als een moswand binnen. Wil je mos gebruiken op een plek die niet beschut is adviseren we je om levende mosplanten te gebruiken.

De voordelen van een moswand buiten

Een modern pand heeft tegenwoordig vooral materialen zoals beton. Een moswand is dan een ideaal groen contrast om hier tegenover te zetten. Naast een mosmuur kun je ook kiezen voor een ‘living wall’, waarbij je een hele muur met levende planten bekleed. Dit kan met een combinatie van levende mosplanten en andere buitenplanten. Hieronder nog enkele voordelen van een mosmuur buiten op een rijtje.

  • Een moswand voegt jaarrond groen toe en neemt weinig tot geen ruimte in beslag.
  • Je buiten moswand heeft geen onderhoud nodig.
  • Een groene wand of living wall is een mooie onderbreking van ‘harde’ materialen.
  • Een groene gevel geeft extra isolatie aan je pand.
  • Het versterkt het ecosysteem en draagt bij aan de biodiversiteit
  • Een groene plantenmuur buiten is een echte eyecatcher.
  • En.. een mos muur buiten zelf maken is heel eenvoudig!

Mos muur buiten zelf maken

Een moswand buiten maken? Een mosmuur buiten zelf maken is heel eenvoudig. Dit doe je namelijk op vrijwel dezelfde manier als een moswand binnen maken. Let hierbij nogmaals wel op dat de wand buiten op een beschutte plek tegen weersinvloeden hangt, zoals onder je overkapping.

Moswand
Een mosmuur of living wall buiten is een echte eyecatcher!

Benieuwd welke mossoorten je voor je moswand kunt gebruiken? Levende mosplanten kunnen gewoon buiten tegen een muur gebruikt worden. Binnen – of buiten overdekt – gebruik je bijvoorbeeld gedroogd en geprepareerd rendiermos of bolmos.

Een kunst moswand of plantenwand buiten maken

Een moswand of groene wand van kunstplanten buiten maken doe je heel eenvoudig zelf (en goedkoop!). De planten zijn namelijk gemaakt van kunststof en ook tegen UV beschermd. Hierdoor verkleurd het product niet snel in de zon en is het bestand tegen weersinvloeden. De kunststof mospanelen en plantenwanden zijn daarom geschikt voor zowel binnen als buiten en hebben geen onderhoud nodig.

Genoeg over de Moswand gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!