Winkelwagen

Luchtzuiverende kamerplanten

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker, mensen zetten luchtzuiverende planten in de woonkamer of slaapkamer om zo de lucht wat te laten zuiveren. Het is raar om er zo bij na te denken, maar een plant kan zeker de lucht goed zuiveren.

Luchtzuiverende kamerplanten mix bij plantena

Luchtzuiverende kamerplanten

U hoort het tegenwoordig steeds vaker, mensen zetten luchtzuiverende planten in de woonkamer of slaapkamer om zo de lucht wat te laten zuiveren. Het is raar om er zo bij na te denken, maar een plant kan zeker de lucht goed zuiveren. Het licht er natuurlijk wel aan welke plantensoort u plaatst in het de ruimte om het juiste effect te krijgen. Lucht kan vaak vervuild zijn en dat terwijl we het zelf vaak niet eens doorhebben, hierdoor kunt u schadelijke stoffen binnen krijgen die helemaal niet zo goed voor u zijn. Toch kunt u hier niet altijd rekening mee houden, op openbare plekken kunt u dit niet tegen gaan en zullen deze stoffen over rondzweven. Toch kunt u thuis beginnen om de lucht daar in ieder geval wat schoner te krijgen, dit kan dus onder andere doormiddel van luchtzuiverende planten. Als u deze planten in het interieur plaatst heeft u gelijk wat groen in huis en ziet het er ook wat vrolijker uit allemaal.

Het effect van luchtzuiverende planten

Er zijn dus planten die de lucht kunnen zuiveren, maar je vraagt ​​je misschien af ​​hoe dat precies werkt. Een bekend ding dat luchtzuiverende planten kunnen doen, is koolstofdioxide omzetten in zuurstof. Daarnaast kan het andere stoffen uit de lucht filteren. Deze omvatten ammoniak, tolueen en andere slechte stoffen die in de lucht zweven. Planten nemen deze stoffen op in hun bladeren en het mooie is dat ze ze gewoon als voeding kunnen gebruiken. Dus de slechte stoffen die in onze lucht zweven, zijn eigenlijk goed voor planten, waardoor ze kunnen groeien en sterk blijven. Natuurlijk hebben ze ook verzorging nodig, ze hebben alleen water nodig en af ​​en toe wat extra eten kan ook geen kwaad. Ook dit verschilt per soort en plant, de een heeft iets meer verzorging nodig dan de ander.

Planten op het kantoor

Luchtzuiverende planten zijn een prima decoratie voor op het kantoor, naast dat het er leuk uit ziet heeft het ook nog echt een functie. In kantoorruimtes zit u vaak met meerdere personen, hierdoor hangen er redelijk wat bacteriën en stoffen in de lucht die iedereen met zich mee brengen. Uit verschillende onderzoeken is namelijk gebleken dat door deze luchtzuiverende planten de prestaties van de medewerkers op het kantoor worden verbeterd. Doordat deze planten op het kantoor staan zijn er ook minder ziektegevallen en zijn mensen ook vrolijker op het werk. Genoeg redenen dus om eens wat mooie luchtzuiverende planten neer te zetten.

Genoeg over luchtzuivernde kamerplanten gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!