Retouren

Bederfelijke producten zoals planten kunnen helaas niet worden geretourneerd volgens het herroepingsrecht. Indien de plant beschadigd wordt afgeleverd of niet naar verwachting is, kunt u contact opnemen met de klantenservice via: [email protected] Vermeld hierbij een foto van de plant en een omschrijving van uw klacht. Wij kijken dan samen met u naar een gepaste oplossing.

Mijn groene vriend begint gebreken te tonen, wat kan ik doen?

Erg jammer dat uw vriend of vriendin het niet goed aan het doen is. Een plant gaat pas op transport na een grondige kwaliteitscheck. Er zijn een aantal oorzaken mogelijk die hiervoor kunnen zorgen. Door deze oorzaken na te lopen en vervolgens af te strepen kunt u zien of u iets verkeerd aan het doen bent.

Water geven: Planten water geven is natuurlijk nodig en bepaalt de gezondheid van de plant zelf. Het beste is om planten water op kamertemperatuur te geven. Een beter idee is om uw planten regenwater te gaan geven, dit water heeft minder kalk. Niet alleen de kwaliteit van het water is belangrijk, ook is de hoeveelheid water die de planten krijgen erg belangrijk. Te weinig water is eigenlijk nooit de oorzaak van overlijden bij planten, maar teveel water staat wel op nummer een.

Elke plant is anders en de ene heeft meer water nodig dan een ander. Het belangrijkste blijft om de grond altijd vochtig te houden. Voor de meeste grondplanten geldt elke week een beetje water.

Standplaats: De plaats is eigenlijk net zo belangrijk voor een plant als de plant water geven. Als een plant niet op de juiste plek leeft, bestaat de kans dat je groene vriend wolluis krijgt of dat bladeren uitdrogen.

Het is belangrijk dat de plant de juiste hoeveelheid daglicht ontvangt. Zet dus nooit een schaduwplant in de volle zon.

Ook luchtstromingen zijn een doodsoorzaak. Als een plant op de tocht staat of dicht bij een airco, is de kans groter dat er wolluis begint te ontstaan. Hierdoor zal de plant langzaam dood gaan. 

Als laatste is de luchtvochtigheid ook nog een belangrijke oorzaak. Als de plant naast een verwarming kan er teveel droge lucht vrijkomen. Omdat planten een hoge luchtvochtigheid fijn vinden, is dit ook iets waarmee u rekening moet gaan houden. Hierom is het aan te raden een plant niet naast een verwarming te zetten. Als dit niet gaat lukken, dan kunt u de bladeren van de plant nat maken met water of een luchtbevochtiger naast de plant neerzetten.

Voeding: Als u de plant teveel voeding geeft, kan dit een oorzaak zijn waardoor de plant het niet meer goed doet.

Garantie

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Mocht u een klacht hebben over Plantena dan kunt u ons altijd via het contactformulier, of per briefpost bereiken door middel van de eerder genoemde gegevens.

Mocht u vervolgens niet tevreden zijn met de klachtafhandeling, of wilt u een onafhankelijke partij benaderen voor de klacht, dan kunt u dit voorleggen bij de volgende Europese instantie: Geschillencommissie van het Europees ODR Platform; http://ec.europa.eu/consumers/odr/ 

Ik heb een verkeerd product ontvangen. Hoe krijg ik het juiste product?