Winkelwagen

Kerstboom eruit en planten erin

De kerst is al voorbij en de jaarwisseling zit erop. Tijd voor een frisse start van het nieuwe jaar. De Kerstboom mag de deur uit, de kerstversiering gaat weer naar zolder en na een grondige schoonmaakbeurt is er geen naald meer te vinden in huis.

Daar zit je dan in jouw frisse huis. Je schuift wat met meubels, maar dat hoekje waar de kerstboom zo mooi stond, blijft angstvallig leeg. En dan weet je het. Je hebt een nieuwe plant nodig.

Planten brengen leven in huis en hiermee doorbreek je dat β€˜kale’ gevoel. Maar dan moet je wel een plant met een beetje body nemen. Wij hebben een paar op een rij gezet.

De winter duurt nog even, maar we kunnen je alvast in warmere sferen brengen met exotische kamerplanten. En dan stellen we meteen een sterke en makkelijke plant voor. Maak kennis met de Kentia palm.

1. Ga voor exotisch met de Kentia palm

Kentia palm - planten - plantena.nl

De Kentia palm is dus een sterke en een makkelijke kamerplant. Je ziet ze daarom ook vaak op kantoren, maar ze staan zeker niet minder in huis.  Met zijn sierlijke bladeren maakt de Kentia palm een exotische indruk. Verder heeft deze palm niet zo veel noot op zijn zang. Over zijn standplaats doet hij niet zo moeilijk en met een beetje verzorging en liefde haal je de perfecte kamerplant in huis.

2. Haal wat kleur in huis vrolijk

Wil je meer kleur in huis en heb je een lichte standplaats? Denk dan aan de Croton (Codiaeum) Petra. Hiermee haal je een stoere kamerplant binnen die van veel licht houdt. Je kan de Croton Petra ook op een donkere plek zetten, maar dan loop je haar bontgekleurde bladeren mis. Geef Petra dus een lichte plaats en deze vrolijke blikvanger zorgt dan voor veel kleur in huis.

3. Luchtzuiverende kamerplant

De Dracaena Lemon Lime is een makkelijke, luchtzuiverende kamerplant. Hij kan prima tijdelijk met wat minder water, dus een perfecte plant voor iemand die soms een langere periode van huis is. Daarnaast zuivert deze plant de lucht in huis. Dat betekent dat hij niet alleen CO2 omzet in zuurstof, maar dat hij ook schadelijke stoffen uit de lucht haalt. Perfect voor huizen met weinig ventilatie.

Genoeg over planten gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!