Winkelwagen

Huisdier? Dit is waarom je een plant moet nemen

Sinds het begin van de mensheid zijn het de huisdieren geweest die het dichtst bij ons hebben gestaan.Maar niet een plant, Wel De kleine katjes, de trouwe viervoeters en zo nu en dan zelfs een tamme tijger. Maar dat gaat nu eindelijk veranderen. Jarenlang heeft de dierenlobby ervoor gezorgd dat niet bekend werd wat zij allang wisten: planten zijn de ultieme partners van mensen, niet dieren! Ben je nog niet overtuigd? Misschien ben je dat wel na de volgende punten.

1. Schone lucht tegenover… stank

Hartstikke gezellig, een lekker avondje op de bank met jouw trouwe viervoeter naast je. Een goede film staat op terwijl je geniet van lekkere hapjes, En wat is die lucht! En de hond maar heel onschuldig lekker de andere kant opkijken. Dat risico loop je met de plant dus niet. Sterker nog, het wordt een heerlijk frisse film met zo’n groene (luchtzuiverende) huisgenoot naast je!

2. Uitlaten in de regen? Dan wordt je nat

In Nederland kennen we ze maar al te goed, die stortbuien waardoor je in een halve seconde kletsnat bent. Gelukkig zit jij lekker binnen! Althans, totdat die viervoeter van je begint te piepen. Als je dan niet snel naar buiten gaat wordt het binnen ook kletsnat… Het moge duidelijk zijn dat kamerplanten het verlangen om naar buiten te gaan totaal niet hebben.

Plant met huisdieren

3. Goed voor je rekening

Heel gezellig, een papegaai, maar dat exclusieve vogelzaad gemaakt van duurzame en natuurlijke zaden uit Afrika zijn niet gratis. Net als de reparaties aan je nieuwe laptop waaraan de kat besluit haar nagels te even aan te scherpen. Het enige wat een plant nodig heeft? Een glaasje water uit de kraan en een handvol potgrond om de paar jaar. En dat betaalt zichzelf allang terug in minder medische kosten door de gezonde werking van planten. Win win, behalve voor de hond. 

4. Nooit meer bange gasten

Zullen we deze keer bij jou komen eten?” Zegt je geliefde terwijl beelden van jouw hondsdolle cavia die hem/haar naar zijn/haar keel vliegt door je hoofd heen schieten. Dus zeg je maar: “Nu even niet?” Terwijl een kamerplant jouw en je gasten lekker hun gaat laat gaan terwijl hij zijn eigen ding doet. Let natuurlijk wel op met vleesetende planten…anders ben je je geliefde kwijt.

5. Anti-stress vs. stressvol

Een wandeling door het park die uitmond in een hels hondengevecht. Een verwoeste huiskamer bij thuiskomst na je werk. Haarballen op onverwachte plekken. Een plotseling gekakel terwijl je net even van je favoriete serie wilt genieten. Huisdieren kunnen nogal stressvol zijn. Bij planten is het juist andersom, het is wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van kamerplanten voor minder stress zorgt. Wat wil je nog meer in een huisgenoot?

Kortom, dump die papegaai en neem een plant, nu het nog kan.

Genoeg over Planten gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!