Winkelwagen

De meeste mensen zijn al meer dan een maand verplicht om thuis te werken. En dat valt niet altijd mee en voor iedereen is de situatie natuurlijk anders. De een zit te dicht op andere huisgenoten en wordt continu afgeleid. Terwijl de ander juist snakt naar wat gezelligheid.

Nu bekend is dat we voorlopig nog in deze situatie zitten, is het een goed idee om van de werkplek, een groene werkplek te maken en dat mag ook gewoon de keukentafel zijn, wat gezelliger te maken. En dat doe je heel eenvoudig met wat kamerplanten.

Want als je gemiddeld 8 uur per dag thuiswerkt, moet je werkplek op de eerste plaats comfortabel en ergonomisch zijn. Daarnaast wil het oog ook wat. Een paar familiefoto’s, een klassiek pennenbakje en de ultieme accessoire: groen gezelschap. Maar planten op jouw werkplek zijn veel meer dan een beetje gezelligheid om je heen.

Groene werkplek

Planten zorgen voor frisse lucht en een groene werkplek

We hebben er al eerder over geschreven, maar het blijft een mooi voordeel. Planten zorgen voor een goede luchtzuivering. Ze nemen schadelijke stoffen en micro-organismen uit de lucht op via hun bladeren. Deze breken ze vervolgens af in de wortels. Met als resultaat, schadelijke geurtjes verdwijnen uit de lucht en de luchtvochtigheid verbetert. Een kwaliteit die alle planten hebben maar met name de Lepelplant oftewel de Spathiphyllum is hier erg goed in. De Lepelplant staat namelijk bekend als een van de bekendste luchtzuiverende planten die we kennen in Nederland. 

Planten verbeteren de akoestiek
Heb je last van telefonerende huisgenoten of van de te enthousiaste muziek van de buren? Goed nieuws. Planten blijken namelijk goed in staat te zijn om geluid te absorberen. En planten met grote bladeren zoals de bijvoorbeeld de Strelitzia zorgt voor een beter effect dan planten met kleine bladeren.

Goed voor de productiviteit, concentratie en creativiteit
We weten nu dat planten goed voor de sfeer, de akoestiek en de lucht zijn, maar we gaan nog een stapje verder. Dankzij al deze mooie eigenschappen zorgen ze zo dus ook voor een betere productiviteit, concentratie en creativiteit. Want in een frisse ruimte die rust uitstraalt, voelen we ons rustiger en loopt ons hoofd minder snel vol. Wat weer goed is voor creatieve ideeën en een betere concentratie.

Genoeg over groene werkplekken gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Plantenaofficial.com lanceert tegelijk met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!