Winkelwagen

Gele of bruine bladeren verhelpen

Hebt u een tijdje geleden prachtige kamerplanten aangeschaft, maar de bladeren verkleuren? Dan zult u zich vast afvragen hoe dit komt, en hoe u dit kunt voorkomen, dat lees je in dit blog.

Schimmel op planten en gele bladeren

Heb je enige tijd geleden mooie kamerplanten gekocht die je interieur een mooie groene uitstraling geven, maar wordt deze groene kleur steeds minder? Dan vraag je je misschien af ​​wat je eraan kunt doen. Er zijn veel verschillende soorten kamerplanten en bij de ene plant worden de bladeren sneller bruin of geel dan bij andere planten. Je wilt natuurlijk dat je kamerplanten mooi groen zijn zodat ze je interieur toch opfleuren. Gelukkig kun je iets doen als de bladeren bruin of lichtgeel worden. Bladeren worden vaak bruin als ze niet goed worden verzorgd, wat te wijten kan zijn aan onvoldoende water. Bij sommige planten kan het zelfs zo zijn dat de plant teveel water krijgt, waardoor de bladeren verkleuren. Kijk dus goed hoeveel water de plant nodig heeft en houd je daar het beste aan zodat je kamerplant zich optimaal kan ontwikkelen. Daarnaast kan het ook voorkomen dat de potplant op een te lichte of te zonnige plek staat en deze daar niet goed tegen kan. Bladeren kunnen ook bruin worden als de plant juist licht behoeft en deze op een schaduwrijke plek staat. Het is verstandig om goed de verzorging van de plant na te kijken en dit te volgen om zo de kamerplanten mooi groen te houden.

Goede verzorging van uw kamerplanten

Elke kamerplant heeft andere verzorging nodig, maar sommige soorten hebben min of meer dezelfde verzorging nodig. Heb je bijvoorbeeld verschillende orchideeën, dan hebben deze prachtige kamerplanten niet veel water nodig. Ze staan ​​graag op een lichte plaats, maar liefst niet in direct zonlicht. Bij planten kun je ook aan de bladeren zien of de verzorging goed is, met te veel of te weinig water of licht worden de bladeren dof en verkleuren ze. Naast deze plantensoorten zijn palmbomen ook erg populair als kamerplant, waardoor de zomer meteen in huis komt. Palmbomen houden van veel water omdat ze altijd in vochtige grond moeten staan. Palmen houden ook van licht, maar het is beter om direct zonlicht te vermijden. Te veel zon of te veel water kan ervoor zorgen dat de bladeren geel worden en het mooie uiterlijk van de plant verliezen. Het begint vaak bij de toppen van de bladeren, deze puntjes kun je dan gewoon afknippen.

Extra voeding en handige accessoires gebruiken

Om je kamerplanten makkelijker te verzorgen, kun je gebruik maken van verschillende handige accessoires. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om extra voeding aan planten toe te voegen om de groei te stimuleren. Kamerplantenvoeding wordt meestal aanbevolen in het voorjaar en de zomer, gedurende welke tijd kamerplanten vaak problemen ondervinden. Verschillende kamerplanten hebben verschillende soorten voeding, zodat je je kamerplanten de juiste verzorging kunt geven. Daarnaast zijn gieters altijd handig en ook voor planten geschikte potgrond is essentieel.

Genoeg over bladeren gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!