Winkelwagen

Een Peperomia stekken met een bladstek

Hoe stek je een Peperomia?

De Peperomia plant heeft maar liefst 500 familieleden. Het leuke daaraan is dat de plant verre familie is van de peper. Ja, dat heb je goed gelezen, familie van die rode pittige pepertjes! De Peperomia vindt het meer dan prima als je hem eens in de zoveel tijd vergeet. De plant een beetje verwaarlozen kan dus prima! Het stekken van een Peperomia is net zo makkelijk als het verzorgen van de plant. De plant heeft maar een paar dingen nodig en binnen enkele weken is er al wortelgroei te zien.

De peperomia plant

Dit heb je nodig:

  • Een Peperomia
  • Een mes
  • Ontsmettingsmiddel
  • Pot met een laagje water
  • Extra: een plastic zakje

Peperomia stekken doe je in 4 stappen

1. Begin met schoonmaken

Het klinkt apart, maar het schoonmaken is de eerste stap bij het stekken van planten. Maak eerst het mes dat je gaat gebruiken schoon. Als je dat niet doet kan het zijn dat je bacteriën op de moederplant of de stek krijgt.

Je kunt het mes schoon maken van bacteriën door ontsmettingsmiddel of zuivere (pure) alcohol te gebruiken.

2. Snijd de plant

Je gaat een Peperomia met het blad stekken. Het enige wat je hiervoor moet doen is net onder de steel het blad los te maken.

Hoeveel stekjes je gaat maken ligt helemaal aan jou en is dus ook helemaal jouw keuze. Of je nou, maar 1 stekje wilt of meerdere stekken. Pak een mesje en snijd het blad los van de Peperomia.

3. Plant je plant in de aarde!

De Peperomia wortelt het beste als die in de aarde mag staan. Steek het steeltje net onder de aarde, zodat de stek hier wortels uit kan laten groeien.

Het verstandigste om te doen is de stek onder een plastic zakje te planten. Je kunt het plastic zakje over de stek heen doen en vastmaken aan je eigen bloempot. Zo zorg je voor de beste luchtvochtigheid. Dit gaat je plant erg fijn vinden.

4. Wortelen en verpotten

Na ongeveer twee weken is de stek goed genoeg geworteld. Je kunt het plastic zakje dan het beste gewoon laten zitten. Houd de bodem van jouw stek in de gaten. Het is belangrijk om de vochtigheid op niveau te houden, Zo blijft jouw plant gelukkig en kan hij doorgroeien.

Zodra je gaat merken dat er bladgroei op komst is kun je de kas van de stek verwijderen. Al raden wij van plantena wel ten zeerste aan om de bodem in de eerste periode vochtig te houden.

Genoeg over de peperomia gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!