Winkelwagen

De planten van mei zijn binnenstebuiten planten

In mei gaat het om de binnenstebuiten planten, dit zijn kleurrijke planten die je binnen en buiten kunt neerzetten. Op die manier kun je het interieur over laten lopen naar buiten en zo een geheel creëren aan groen.

Decorum Hydrangea Bol Wit in Rattan mand planten bij plantena

Planten van de maand mei: Binnenstebuiten planten

In mei draait alles om de planten binnenstebuiten, dit zijn kleurrijke planten die zowel binnen als buiten geplaatst kunnen worden. Zo laat je het interieur naar buiten en creëer je al het groen. Dit omvat verschillende soorten planten zoals Calla, Celosia en Campanula. Het zijn dus prachtige kamerplanten die het zowel binnen als buiten goed doen. Deze planten brengen veel kleur in huis of brengen meer kleur in je tuin. Elke plantensoort heeft zijn eigen unieke kleuren en zo kun je samen met deze prachtige planten binnenstebuiten een heel kleurenpalet creëren. Je kunt kiezen voor zachte pasteltinten, maar ook voor vrolijke lichte kleuren die je interieur of tuin gemakkelijk opfleuren.

Mooie planten voor zowel binnen als buiten

Binnenstebuiten planten zijn er dan ook in verschillende varianten, waaronder de bekende Campanula. Het is een sterke en makkelijk te verzorgen plant die het heel goed doet in de tuin, maar ook binnen kan houden. Dankzij de kleurrijke bloemen die deze plant laat groeien heeft hij een grote sierwaarde en fleurt hij binnen no-time je tuin of woonkamer op. De bloemen van deze plant zijn er in roze, lila, paarse of witte kleuren. Campanula behoort tot de Campanulaceae, ook wel de klokjesfamilie genoemd.

De plant kan in de koelere maanden binnen worden gehouden en in het voorjaar en de zomer kan Campanula naar buiten om de atmosfeer op te fleuren. Naast Campanula is ook Calla een bekende plant. Calla wordt ook wel Zantedeschia genoemd en is een elegante kamerplant die ook buiten kan staan. Deze plant heeft prachtige bladeren en kelkvormige schutbladen aan het uiteinde. Deze schutbladeren hebben vaak mooie kleuren, van rood, paars en bijna helemaal zwart. De Calla past erg goed in een modern en strak interieur, maar kan in de warmere maanden het terras of de tuin ook voorzien van wat meer groen en kleur.

Waarom je binnenstebuiten planten moet kopen

Steeds meer loopt het interieur over in de tuin waardoor de twee plekken op elkaar aansluiten. Hierbij kunt u denken aan buitenkeukens, balkons of een mooi terras dat goed aansluit bij het interieur. Als je ervoor kiest om binnenstebuiten te planten, heb je zowel pot- als buitenplanten. U kunt bijvoorbeeld Campanula of Calla in de winter zetten en bij warmer weer buiten zetten. Door deze verschillende planten te combineren creëer je een unieke sfeer en uitstraling, zowel binnen als buiten. De meeste planten staan ​​binnenstebuiten graag op een koele en lichte plaats zodat ze optimaal kunnen groeien en bloeien. Daarnaast zijn er veel soorten die makkelijk te verzorgen zijn en geen aandacht nodig hebben.

Genoeg over planten gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!