Winkelwagen

De palm is de plant van Februari

Kentia palm - planten - plantena.nl

Deze maand staan palmbomen in de schijnwerpers, en niet zonder reden. De winter loopt langzaam op zijn einde en de lente staat voor de deur, dus het is tijd om in de stemming te komen. Alles staat langzaam weer in bloei en het is weer groen buiten, ook binnen moeten we er wat aan doen. Dit kan eenvoudig door een paar palmbomen in je huis te plaatsen, zo creëer je een vrolijke en kleurrijke uitstraling in huis. Er zijn verschillende soorten potplanten die tot de palmfamilie behoren. Palmbomen komen van nature vooral voor in de tropen en subtropen, maar dankzij deze prachtige kamerplanten kunnen we palmbomen gewoon in huis halen.

Verschillende soorten palmen voor in huis

Er zijn veel verschillende soorten palmbomen, maar er zijn er toch ook die er echt uitspringen en vaak in het interieur terug te vinden zijn. Er is Cycas, deze plant is klein van formaat, maar heeft een mooie uitstraling. Het sierlijke veerachtige blad en een kleine dikke stam maken het geen gewone kamerplant. Als je lang van deze kamerplant wilt genieten, is het belangrijk om er goed voor te zorgen, Cycas kan dan vele jaren leven.

Naast Cycas is Rapis ook een prachtige binnenpalm. Deze kamerplant wordt ook wel dwergpalm genoemd, het is een klein plantje maar straalt veel kracht uit door de hele bladbundel. Rapis komt uit China en groeit voornamelijk in vochtige bossen. Deze plant ziet er mooi en sierlijk uit, maar dat is niet alles, deze kamerplant reinigt ook de lucht in huis. Door vuil uit de lucht te zuiveren en deze op te nemen in de bladeren wordt de lucht schoner en de Rhapis gebruikt het weer als voedingsstoffen. Naast deze twee palmen zijn er natuurlijk nog meer exclusieve palmen, zo heeft u de Caryota, de Livistona en nog meer prachtige kamerplanten die behoren tot de palmfamilie.

Het interieur lente-proof maken

Als het voorjaar er weer aankomt wilt u natuurlijk wel het heerlijke lentegevoel krijgen. Toch is de lente in Nederland niet altijd zonnig en kleurrijk, vooral in het begin van de lente is het nog weleens grijs en regenachtig. Toch kunt u binnen alvast aan de slag gaan om toch het voorjaar weer tot leven te roepen. Door frisse kleuren in huis te brengen komt u al een heel eind, dit kan door middel van diverse planten. Toch doen kamerplanten het altijd goed, een sierlijke en kleurrijke palm in de woonkamer brengt gelijk die frisse tint en het lentegevoel terug.

Genoeg over de palm gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!