Winkelwagen

De mooiste hangplanten

Hangende planten zijn zeer hip, mooi en zorgen voor dat extra vleugje groen in een ruimte (of tuin). Bovendien hebben hangplanten ook nog een akoestische werking. Dat is handig en prettig voor lege ruimtes en lelijke kale kantoren.

Maar welke planten zijn nu het meest geschikt om te hangen? En waarmee kun je ze mooi ophangen?

Hangplanten

We hebben gekozen voor planten die gemakkelijk te onderhouden zijn. Ze zijn goed verkrijgbaar en bovenal zijn ze bijzonder genoeg om tot de verbeelding te spreken.

Dus aan de slag en hangen maar met die plantjes!!!

Hangplantjes zijn ideaal om je huis te vergroenen, zonder dat er veel plek wordt ingenomen (en het veel geld hoeft te kosten). Ze voegen sfeer toe en hebben een positief effect op je (mentale) gezondheid. Naast dat ze de lucht voorzien van zuurstof, zorgt de groene kleur ook voor ontspanning en kalmte.

Hangplanten in de tuin

Je tuin of balkon wordt nog gezelliger met mooie hangplanten. Hang ze aan je schuur, balkon of aan haakjes bij je terras en je tuin fleurt helemaal op. De meeste hangplanten voor buiten zitten vol bloemen en voegen direct kleur toe.

Je favorieten gevonden? Leuk! Voordat je de hangplanten een mooi plekje geeft, is het belangrijk dat ze een goede basis hebben. Geef ze een goede pot waarin ze kunnen groeien en koop aparte potgrond voor kamerplanten en buitenplanten. Zo groeien ze het best en blijven ze het langst gezond.

Genoeg over Hangplanten gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!