Winkelwagen

Boeketten komen in allerlei soorten, kleuren, vaasjes, en natuurlijk prijzen, bij plantena hebben wij tientallen boeketten. Die uit voorraad geleverd kunnen worden, heb je een boeket nodig voor iemand haar/zijn verjaardag? een feestje? een condoleance? een begraafplaats? Wij hebben het allemaal! hoe leuk of minder leuk de reden ook kan zijn.

Boeketten

Plantena heeft tientallen boeketten, maar soms zien wij ook door de bomen het bos niet meer, daarom hier de 6 suggesties van Plantena over de mooiste boeketten.

Als je een bos bloemen in huis hebt, kan dat altijd voor extra sfeer zorgen. Het geeft wat kleur aan je interieur en zorgt voor een comfortabele sfeer. Helaas zijn de bloemen niet eeuwig houdbaar, je kunt er maar een paar dagen echt van genieten. Gelukkig is er een trend die dit probleem kan oplossen en dat is droogbloemen. Wij noemen onze boeketten happy makers, en daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Om uw bloemen zo lang mogelijk te kunnen waarderen, moet u weten hoe u uw boeket het beste kunt verzorgen.

Hier zijn 5 tips om je bloemen zo lang mogelijk vers en mooi te houden!

Tip 1. Vers boeket

Een goed begin is het halve werk. Wij duiken elke ochtend de kas in om gerbera’s te plukken voor onze blijmakers. Zodat deze dezelfde of de volgende dag al bij je in huis staan. Zo zorgen wij ervoor dat je zo lang mogelijk van je bloemen kunt genieten.

Tip 2. Snijbloemen

Snijd je bloemen schuin af, het liefst met een scherp mesje. Hierdoor kunnen bloemen meer water opnemen. Gaat een gerbera na een tijdje hangen? Snijdt dan nog een stukje van de bloem af.

3. Vaas

Maak je vaas goed schoon, afspoelen is niet genoeg. Dus haal je sopje en schuurspons uit de kast voor het beste resultaat. Er kunnen namelijk bacteriën van oude bloemen in de vaas blijven zitten die de nieuwe bos kunnen aantasten.

Tip 4. Vers water

Zorg dat de vaas koud tot lauwwarm water bevat. Vul de vaas maximaal voor een kwart met vers water en voeg het zakje bloemenvoeding toe. Het klinkt overbodig, maar is toch belangrijk: ververs het water van je bloemen regelmatig. Want net als jij houden zij van een schoon bad.

Tip 5. Zoek een goede locatie

Geef je boeket een mooi plekje in huis. Maar niet naast fruit, op de tocht of bij de verwarming. Daarvan worden de bloemen sneller oud en dat wil je niet.

Genoeg over Boeketten gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Plantenaofficial.com lanceert tegelijk met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!