Winkelwagen

De leukste mosstok planten

Er zijn meerdere kamerplanten die het zeer goed doen op een mosstok. Hierbij moet je denken aan planten als de Monstera, Epipremnum, Schefflera en Philodendron. Over het algemeen heb je een klimmende kamerplant nodig om een mosstok plant te laten groeien en dat is waar de 4 genoemde soorten aan voldoen. De mosstok is eigenlijk niets anders dan een holle koker die omwikkeld is met vezels, waar de plant zich aan kan vastklampen tijdens zijn groei.

De leukste mosstok planten koop je bij plantena.nl

1# Monstera op mosstok

We kennen allemaal de Monstera wel, dit is een hippe kamerplant die gaten krijgt in het blad naarmate deze bladeren ouder worden. De Monstera is een kamerplant die je laag kan houden als struik, maar hij is er ook op mosstok. De Monstera is van oorsprong een klimplant en daarom doet hij het uitstekend op een mosstok. Het leuke is dat er diverse soorten van de Monstera op mosstok leverbaar zijn.

Herkomst:   Zuid- en Midden-Amerika
Standplaats:   Half schaduw / schaduw
Luchtzuiverend:   Ja

Monstera Deliciosa:
De Monstera Deliciosa is de meest bekende soort en is te herkennen aan zijn grote bladeren. Naarmate de plant ouder wordt, worden ook de bladeren groter, evenals de gaten in het blad.

Monstera Minima:
De Monstera Minima herken je aan de kleine bladeren, zoals de naam eigenlijk al aangeeft. Deze plant blijft een stuk compacter dan de Deliciosa en heeft geen gaten, maar inhammen in het blad.

Monstera Obliqa:
De Monstera Obliqa herken je aan de kleine bladeren met gaten. Deze plant blijft verder ook lekker compact van vorm, waardoor hij niet al te veel ruimte nodig heeft.

De grond kun je het beste licht vochtig houden, waarbij de Monstera in de zomer meer water zal gebruiken dan in de winter. In het voorjaar en de zomer mag je een beetje plantenvoeding geven. Verder houdt deze plant van een hoge luchtvochtigheid, dus probeer hem ook eens per week met een plantspuit te besproeien. Verder is de Monstera een relatief makkelijke kamerplant, waar je lang plezier van kunt hebben.

2# Epipremnum op mosstok

De Epipremnum is een zeer geliefde kamerplant, welke je in menig woonkamer tegen komt, vanwege zijn prachtige bladeren met gele of witte tekening. De Epipremnum is van nature een klimplant en groeit daarom prima op een mosstok. De meest bekende soorten van de Epipremnum zijn de Scindapsus en Pictus Trebie.

Herkomst:   Zuidoost-Azië / Indonesië / Salomoneilanden
Standplaats:   Half schaduw
Luchtzuiverend:   Ja

Epipremnum Pictus Trebie:
Een Epipremnum Pictus Trebie herken je aan de iets wat donkergroene bladeren met witte bladtekeningen. De Pictus Trebie is net als de Scindapsus een makkelijke kamerplant die weinig verzorging vraagt. 

Epipremnum Scindapsus:
De Epipremnum Scindapsus is met zijn wat grotere bladeren en prachtige geel/groene bladtekeningen een lust voor het oog. Hoe hoger de plant komt, des te groter zullen de bladeren worden. 

De grond kun je het beste licht vochtig houden en in het voorjaar en de zomer zal deze kamerplant wat meer water verbruiken dan in de herfst en winter. Verder dien je de plant in het voorjaar en de zomer een klein beetje plantenvoeding te geven. Verder is de Epipremnum een hele makkelijke kamerplant waar je lang plezier van zult hebben. 

3# Philodendron op mosstok

De Philodendron is een kamerplant met vele gezichten. Slechts enkele soorten van de Philodendron groeien van nature als klimplant en zijn daardoor ook leverbaar als kamerplant op mosstok. Enkele soorten Philodendrons die je op mosstok kan tegenkomen zijn de Pedatum, Scandens en Silver Queen

Herkomst:   Zuid-Amerika
Standplaats:   Half schaduw / schaduw
Luchtzuiverend:   Ja

Philodendron Pedatum:
De Philodendron Pedatum is een lekker frisse kamerplant met prachtig gevormde bladeren. Opvallend detail hierbij is dat de bladeren op lange stelen staan, wat zorgt voor een frisse uitstraling.

Philodendron Scandens:
De Scandens is een lekker volle kamerplant met donkergroen blad. De Scandens is verder een echte klassieker en gaat alweer heel wat jaartjes meer.

Philodendron Silver Queen:
De Silver Queen heeft grote bladeren met een zilveren look, wat ook direct de naam van deze plant verklaard. 

Het beste is om de grond van je Philodendron licht vochtig te houden. In het voorjaar en de zomer zal je plant wel meer water verbruiken dan in de herfst en winter. Verder in het voorjaar en de zomer een klein beetje bijvoeden met plantenvoeding en dan zal je jarenlang plezier hebben van deze planten.

Schefflera op mosstok

De Schefflera is misschien niet de eerste kamerplant waar je aan denkt bij een plant op mosstok, maar ook deze plant weet de weg naar boven te vinden.  

Herkomst:   Australië
Standplaats:   Half schaduw
Luchtzuiverend:   Ja 

Schefflera Gold Capella:
De Schefflera Gold Capella herken je aan zijn donkergroene bladeren met gele bladtekeningen en is daarmee een lust voor het oog.

De grond kun je het beste licht vochtig houden. In het voorjaar en de zomer zal de plant meer water gebruiken dan in de herfst en winter, pas je watergift dus op tijd aan. In het voorjaar en de zomer een klein beetje plantenvoeding geven en dan kun je zorgeloos genieten van deze kamerplant op mosstok.

De beste plek voor een kamerplant op mosstok

Om een kamerplant gezond en mooi te houden, is het belangrijk dat je hem op een plek zet met de juiste hoeveelheid licht. Zo kunnen de meeste kamerplanten op mosstok slecht tegen direct zonlicht, zet ze dus nooit direct voor een raam op het zuiden. Op het kaartje of in de productomschrijving kun je eenvoudig terug vinden waar jouw kamerplant zich het beste voelt. 

Algemene verzorgingstips:

  • Draai je plant af en toe een stukje, want ze groeien naar het licht. Op die manier voorkom je dat je kamerplant een kant op groeit. 
  • Geef plantenvoeding alleen in het voorjaar en de zomer. Geef nooit meer voeding dan voorgeschreven.
  • Geef water wat op kamertemperatuur is, liefst ook kalkvrij water. 
  • Besproei de bladeren minimaal eens per week, Zo verklein je de kans op bruine bladpunten en is je plant ook minder vatbaar voor ongedierte.

De leukste kamerplanten op mosstok, gratis thuisbezorgd
Bij Plantena hebben we het hele jaar een wisselend aanbod verse kamerplanten op mosstok en vanaf € 20,- bezorgen we je plant zelfs gratis bij je thuis of op het werk.

Genoeg over De mosstok gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Plantenaofficial.com lanceert tegelijk met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!