Winkelwagen

De Kalanchoë is de plant van juli

De Kalanchoë heeft in de maand juli het recht tot woonplant van de maand. Deze kleurrijke plant behoort tot de vetplantenfamilie en is vooral afkomstig uit Madagaskar. De plant kent ongeveer 125 soorten die eronder vallen. De plant komt dus oorspronkelijk uit Madagaskar, maar is rond 1930 naar Europa gehaald.

Kalanchoë is de plant van de maand bij plantena.nl

Kalanchoë is in juli potplant van de maand. Deze kleurrijke plant behoort tot de vetplantenfamilie en komt voornamelijk uit Madagaskar. De plant heeft ongeveer 125 soorten die er bij horen. De plant komt dus oorspronkelijk uit Madagaskar, maar is rond 1930 naar Europa gehaald. Kalanchoë is tegenwoordig een zeer populaire kamerplant, mede door de vele kleuren die ze heeft. Deze plant is dan ook een echte kamerplant, maar kan ook buiten geplaatst worden. Buiten moet het warm genoeg zijn, in de winter zal de Kalanchoë niet buiten kunnen staan. De keuze aan Kalanchoë kamerplanten is enorm, mede door de vele soorten die er zijn in verschillende kleuren. Deze kamerplant is makkelijk te verzorgen en je hebt er geen omkijken naar. De meeste Kalanchoë-soorten kunnen in de volle zon staan ​​en zorgen voor een kleurrijke en vrolijke vensterbank.

Een makkelijk te verzorgen kamerplant

Kalanchoë staat niet alleen bekend om zijn prachtige kleuren, maar ook om de gemakkelijke verzorging van deze prachtige kamerplant. Elke plant heeft water nodig, net als Kalanchoë, maar niet zoveel water om goed te bloeien. Het is belangrijk dat de grond tussen de gietbeurten goed droogt. Daarom moet de grond voor het opnieuw water geven echt droog zijn. Voorkom altijd dat Kalanchoë in te natte grond groeit. Qua warmte en licht is het ook een makkelijke plant om te kweken, hij kan zowel op een zonnige plek als in de schaduw staan. Omdat Kalanchoë een vetplant is, is het niet nodig om extra voedingsstoffen toe te voegen. Vetplanten zijn gewend aan barre omstandigheden en zijn ontworpen om zelf de voedingsstoffen uit de grond te halen.

Als Kalanchoë bladeren bruine of gele randen hebben, is dat vaak een teken dat ze water krijgen. Het is ook mogelijk dat de bladeren heel donkergroen van kleur worden, dus het is beter om ze op een iets lichtere plek te plaatsen. De makkelijke verzorging van deze sierlijke kamerplant maakt hem erg populair. Daarom is het verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals rood, wit, oranje, geel en roze. Zo creëer je met deze plant een zomerse look in huis en fleur je in de zomer je terras of tuin op.

Meer vrolijke planten als de Kalanchoë

Naast Kalanchoë zijn er nog mooiere kamerplanten die de mooiste kleuren hebben. Zo is de orchidee een zeer populaire kamerplant die het goed doet in Nederlandse salons. Daarnaast doet Anthurium het altijd goed, ook deze kamerplanten zijn er in diverse kleuren. De lepelplant is ook een kamerplant die prachtige kleurrijke bloemen voortbrengt. Heeft u vragen over onze gekleurde planten of andere kamerplanten uit ons aanbod? Neem contact met ons op voor meer informatie, handige tips en goed advies.

Genoeg over de Kalanchoë gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!