Winkelwagen

Bromelia is de kamerplant van maart

Als we spreken over een grote familie van eenzaadlobbige planten, dan hebben we het over de bromeliafamilie. Door de sierlijke bloemen die deze planten laten bloeien zijn ze erg populair als kamerplant en worden ze hier dan ook speciaal voor gekweekt.

Bromelia planten bij plantena

Bromelia is de kamerplant van de maand maart

Als we het hebben over een grote eenzaadlobbige familie, hebben we het over de bromeliafamilie. Door de sierlijke bloemen die deze planten doen bloeien, zijn ze erg populair als kamerplant en worden daarom speciaal voor dit doel gekweekt. Bladeren variëren van plant tot plant, dus je hebt dunne naalden maar ook dikke, platte bladeren. Er zijn verschillende soorten die tot de Bromelia-familie behoren.

Zo is er bijvoorbeeld Tallandsia, deze plant heeft prachtig gekrulde bladeren. Het ziet eruit als een echte exotische plant, dus je haalt de zomer meteen in huis, perfect voor deze tijd van het jaar om je in een goed humeur te brengen. Naast Tallandsia is er ook Gusmania, deze plant behoort ook tot de familie Bromelia en is wat kleurrijker. Gusmania heeft opvallende schutbladen die variëren van rood, oranje, geel, groen en mooiere kleuren. Daarnaast zijn er nog de Sierananas, de Vriesea, de Aechmea en nog meer sierlijke kamerplanten die tot deze plantenfamilie behoren.

Meer kleur in huis door de Bromelia

Doordat bromelia’s bloeien met mooie en sierlijke bloemen en de bladeren vaak felle kleuren hebben, geven ze een ruimte al snel een vrolijke uitstraling. Deze kamerplant is op verschillende manieren te combineren in het interieur en op verschillende plekken te plaatsen. Je kunt hem bijvoorbeeld op een mooie plek in de woonkamer zetten, maar ook in de slaapkamer doet hij het prima.

Zo fleur je in een handomdraai verschillende kamers op met de verschillende soorten die tot deze familie behoren. Het is maar net wat je mooi vindt en wat bij het interieur past. Zo kun je een elegante groene bromelia in de woonkamer zetten, maar ook een sierlijke bromelia met roze of rode bladeren staat erg mooi.

Het verzorgen van deze prachtige kamerplant

Je wilt natuurlijk doorgaan met het kweken van deze prachtige kamerplant, dus het is belangrijk om er goed voor te zorgen. Gelukkig is de bromelia een makkelijke plant en zal het niet lang duren voordat je van deze kleurrijke plant kunt genieten. Bromelia heeft niet veel water nodig, als je de grond altijd licht vochtig houdt, zal de plant het beste groeien.

Bromelia is eenmaal per week tevreden met water en leeft vredig. Deze kamerplant staat het liefst op een zonnige en lichte plaats, bij teveel zon kunnen de bladeren bruin worden. Wil je de bromelia optimaal laten groeien en bloeien, dan kun je in het voorjaar en de zomer extra plantenvoeding toevoegen.

Genoeg over kamerplanten gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!