Ecosysteem ‘Green feathers’ met verlichting  46,99
Beschrijving

Deze samenstelling bestaat uit de Asparagus Plumosos, de Peperomia Picollo Banda uit Peru en de Chlorophytum Ocean uit Zuid-Afrika.

Asparagus verzorging

Asparagus, ook bekend als sierasperges of Asparagus fern, is een veelzijdige en decoratieve plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van Asparagus:

  1. Licht: Asparagus gedijt het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende licht kan krijgen zonder direct zonlicht te ontvangen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden, terwijl te weinig licht kan resulteren in langwerpige, slappe stelen.
  2. Temperatuur: Deze plant gedijt goed bij kamertemperatuur tussen 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen tocht en plotse temperatuurschommelingen. In de zomer kan Asparagus ook buiten worden geplaatst op een beschutte plek, maar vermijd directe blootstelling aan de felle middagzon.
  3. Water geven: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de winter, wanneer de groei vertraagt, kun je de watergift verminderen.
  4. Bodem: Gebruik een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar ook water afvoert. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en wat extra perliet of vermiculiet voor drainage kan geschikt zijn.
  5. Bemesting: Voed de plant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) eens in de maand met een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten. Verminder de bemesting tijdens de rustperiode in de herfst en winter.
  6. Snoeien: Verwijder regelmatig dode, beschadigde of gele bladeren om de plant gezond te houden en de groei te bevorderen. Je kunt ook lange, uitlopige stelen terugsnoeien om de vorm van de plant te behouden.
  7. Ondersteuning: Asparagus kan lange, klimmende stengels produceren die ondersteuning nodig hebben om niet door te buigen. Gebruik indien nodig stokken of een klimrek om de stengels te ondersteunen en te begeleiden.
  8. Plaagbestrijding: Controleer regelmatig op tekenen van plagen zoals spintmijten, bladluizen of wolluizen. Indien nodig kun je de plant behandelen met een milieuvriendelijk insecticide.

Met deze eenvoudige verzorgingstips kun je genieten van een gezonde en weelderige Asparagus plant in je huis of tuin. Deze veelzijdige plant voegt niet alleen een vleugje groen toe aan je omgeving, maar is ook relatief gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden.

Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

5, 23

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.