Mini Green | Hip Trio in Laos keramiek (warmgrijs)  33,99
Beschrijving

Deze mix bestaat uit: De Pilea peperomioides, van oorsprong afkomstig uit de provincie Yunnan in China, wordt ook wel de Pannenkoekplant of Chinese Muntenplant genoemd. Het is eigenlijk een ouderwetse plant die in de loop van de jaren in de vergetelheid is geraakt en nu weer helemaal in opkomst is. En terecht! Wat een superleuke plant is dit! De Chlorophytum Ocean, van oorsprong afkomstig uit Zuid- Afrika, heeft aantrekkelijk groen met wit blad dat sierlijk omhoog staat. Het is een erg sterke plant en gemakkelijk in het onderhoud. De frisgroene Asparagus is met zijn vele verfijnde bladeren een sierlijke, zachte en stijlvolle plant. Een smaakmaker in je interieur.

Asparagus verzorging

Asparagus, ook bekend als sierasperges of Asparagus fern, is een veelzijdige en decoratieve plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van Asparagus:

 1. Licht: Asparagus gedijt het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende licht kan krijgen zonder direct zonlicht te ontvangen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden, terwijl te weinig licht kan resulteren in langwerpige, slappe stelen.
 2. Temperatuur: Deze plant gedijt goed bij kamertemperatuur tussen 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen tocht en plotse temperatuurschommelingen. In de zomer kan Asparagus ook buiten worden geplaatst op een beschutte plek, maar vermijd directe blootstelling aan de felle middagzon.
 3. Water geven: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de winter, wanneer de groei vertraagt, kun je de watergift verminderen.
 4. Bodem: Gebruik een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar ook water afvoert. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en wat extra perliet of vermiculiet voor drainage kan geschikt zijn.
 5. Bemesting: Voed de plant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) eens in de maand met een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten. Verminder de bemesting tijdens de rustperiode in de herfst en winter.
 6. Snoeien: Verwijder regelmatig dode, beschadigde of gele bladeren om de plant gezond te houden en de groei te bevorderen. Je kunt ook lange, uitlopige stelen terugsnoeien om de vorm van de plant te behouden.
 7. Ondersteuning: Asparagus kan lange, klimmende stengels produceren die ondersteuning nodig hebben om niet door te buigen. Gebruik indien nodig stokken of een klimrek om de stengels te ondersteunen en te begeleiden.
 8. Plaagbestrijding: Controleer regelmatig op tekenen van plagen zoals spintmijten, bladluizen of wolluizen. Indien nodig kun je de plant behandelen met een milieuvriendelijk insecticide.

Met deze eenvoudige verzorgingstips kun je genieten van een gezonde en weelderige Asparagus plant in je huis of tuin. Deze veelzijdige plant voegt niet alleen een vleugje groen toe aan je omgeving, maar is ook relatief gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden.

Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) verzorging

De Pannenkoekenplant, ook bekend als Pilea peperomioides, is een charmante en populaire kamerplant vanwege zijn ronde bladeren die lijken op pannenkoeken. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van deze plant:

 1. Licht: Pilea peperomioides gedijt het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende licht kan krijgen zonder direct zonlicht te ontvangen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.
 2. Temperatuur: Deze plant geeft de voorkeur aan kamertemperatuur tussen 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.
 3. Water geven: Houd de grond licht vochtig, maar vermijd te veel water geven. Laat de bovenste centimeter van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot. Water geven van onderaf door de pot in een schaal met water te plaatsen kan helpen om de wortels gezond te houden.
 4. Bodem: Gebruik een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar ook water afvoert. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en perliet of vermiculiet voor extra drainage kan geschikt zijn.
 5. Bemesting: Voed de plant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) eens in de maand met een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten. Verminder de bemesting tijdens de rustperiode in de herfst en winter.
 6. Snoeien: Om de groei te bevorderen en de plant compact te houden, kun je regelmatig de toppen van de takken snoeien. Dit zal ook helpen om de plant te vormen en een mooiere groei te stimuleren.
 7. Vermeerdering: Pilea peperomioides kan gemakkelijk worden vermeerderd door middel van stekken. Knip een gezonde stengel af en plaats deze in water of potgrond om nieuwe wortels te laten groeien.
 8. Plaagbestrijding: Controleer regelmatig op tekenen van plagen zoals spintmijten of bladluizen. Indien nodig kun je de plant behandelen met een milieuvriendelijk insecticide.

Met deze eenvoudige verzorgingstips kun je genieten van een gezonde en weelderige Pannenkoekenplant in je huis. Deze plant voegt niet alleen een vleugje groen toe aan je interieur, maar is ook gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden.

Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

10

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.

Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) verzorging

De Pannenkoekenplant, ook wel bekend als Pilea Peperomioides, is een populaire en gemakkelijk te verzorgen kamerplant met zijn kenmerkende ronde bladeren en compacte groeiwijze. Met de juiste zorg kan deze plant een vrolijke toevoeging zijn aan elk interieur. Hier is een uitgebreide gids voor het verzorgen van de Pannenkoekenplant:

Licht: Pannenkoekenplanten gedijen het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant bij voorkeur bij een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende helder, gefilterd licht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de hete middaguren, omdat dit de bladeren kan verbranden.

Temperatuur: De ideale temperatuur voor Pannenkoekenplanten ligt tussen 18°C en 24°C. Ze zijn gevoelig voor koude tocht, dus zorg ervoor dat ze beschermd zijn tegen plotselinge temperatuurschommelingen. Houd de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningbronnen, omdat deze de luchtvochtigheid kunnen verminderen.

Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus wees voorzichtig om dit te voorkomen, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de plant minder actief groeit.

Luchtvochtigheid: Pannenkoekenplanten gedijen goed in normale luchtvochtigheid en hebben geen speciale eisen op dit gebied. Als je in een zeer droge omgeving woont, kan het plaatsen van een luchtbevochtiger in de buurt van de plant helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

Bemesting: Voed de Pannenkoekenplant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, ongeveer eens in de twee maanden. Gebruik een meststof met een lager stikstofgehalte om overmatige bladgroei te voorkomen.

Verpotten: Pannenkoekenplanten hebben af en toe een nieuwe pot en verse potgrond nodig. Verpot de plant in het voorjaar naar een pot die iets groter is dan de vorige om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels in drassige grond staan.

Snoeien: Pannenkoekenplanten hebben zelden snoei nodig. Verwijder dode of beschadigde bladeren met schone, scherpe snoeischaren om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen.

Ongediertebestrijding: Inspecteer regelmatig de bladeren op tekenen van ongedierte, zoals spint, wolluizen of bladluizen. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing of een natuurlijk insecticide om de plaag te bestrijden.

Met deze zorgvuldige aandacht en de juiste omgeving zal je Pannenkoekenplant (Pilea Peperomioides) gedijen en een speelse, groene touch toevoegen aan je huis of kantoor. Geniet van het kijken naar zijn ronde bladeren groeien en zijn vrolijke uitstraling die een glimlach op je gezicht tovert.