Syngonium Pixi  22,99
Beschrijving

Syngonium is een klimplant die oorspronkelijk voorkomt in tropische regenwouden. De Pixie is een minivariant, waarvan de blaadjes veel kleiner zijn dan bij de meeste soortgenoten. De Pixie komt voornamelijk uit Costa Rica. Een eigenschap van Syngoniums is dat de bladeren van vorm veranderen naar mate de plant ouder wordt. Ook zul je zien dat deze plant ranken en luchtwortels gaat maken, wanneer hij ouder wordt. Het is een makkelijke plant met mooie, pijlvormige bladeren met een interessante bladtekening.

Syngonium verzorging

Syngonium, ook bekend als de pijlpuntplant of arrowhead plant, is een prachtige en gemakkelijk te verzorgen kamerplant die bekend staat om zijn decoratieve bladeren en luchtzuiverende eigenschappen. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van een Syngonium:

  1. Licht: Syngonium gedijt het beste in helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Het kan ook overleven in lage lichtomstandigheden, maar de groei kan dan langzamer zijn en de bladeren kunnen minder kleurrijk zijn.
  2. Temperatuur: Syngonium houdt van warme temperaturen en doet het goed bij kamertemperatuur tussen 18°C en 27°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.
  3. Water geven: Houd de potgrond vochtig, maar niet drassig. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Geef regelmatig water tijdens het groeiseizoen in het voorjaar en de zomer, en verminder de watergift in de winter wanneer de groei vertraagt.
  4. Bodem: Gebruik een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar ook snel water afvoert. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en perliet of vermiculiet kan geschikt zijn.
  5. Bemesting: Voed de plant tijdens het groeiseizoen elke vier tot zes weken met een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.
  6. Snoeien: Om de groei te bevorderen en de plant compact en vol te houden, kun je regelmatig lange uitlopers snoeien. Gebruik een scherpe schaar of snoeischaar en knip net boven een bladknoop om nieuwe groei te stimuleren.
  7. Ondersteuning: Als je wilt dat de Syngonium omhoog groeit, bied dan een geschikte ondersteuning zoals een mosstok of klimrek. Begeleid de stengels langs de steun en bind ze indien nodig voorzichtig vast.
  8. Plaagbestrijding: Controleer regelmatig op tekenen van plagen zoals spintmijten, wolluizen of bladluizen. Indien nodig kun je de plant behandelen met een milieuvriendelijk insecticide.

Met deze eenvoudige richtlijnen kun je genieten van een gezonde en weelderige Syngonium in je huis. Deze prachtige plant voegt niet alleen schoonheid toe aan je interieur, maar draagt ook bij aan een gezondere leefomgeving.

Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

12

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.