Areca Dypsis lutecens of Goudpalm in plantenmand Sumatra  37,99
Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

19

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.

Areca palm verzorging

De Areca palm, ook bekend als de Goudpalm of Goudstam, is een prachtige en populaire kamerplant vanwege zijn weelderige groene bladeren en luchtzuiverende eigenschappen. Met de juiste zorg kan deze plant een vleugje tropische pracht toevoegen aan elk interieur. Hier is een uitgebreide gids voor het verzorgen van de Areca palm:

Licht: Areca palmen gedijen het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant bij voorkeur bij een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende helder, gefilterd licht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht, vooral tijdens de hete middaguren, omdat dit de bladeren kan verbranden en verkleuring kan veroorzaken.

Temperatuur: De ideale temperatuur voor Areca palmen ligt tussen 18°C en 24°C. Ze zijn gevoelig voor koude tocht, dus zorg ervoor dat ze beschermd zijn tegen tocht en vorst. Houd de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningbronnen, omdat deze de luchtvochtigheid kunnen verminderen.

Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten door. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot, dus wees voorzichtig om dit te voorkomen, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de plant minder actief groeit.

Luchtvochtigheid: Areca palmen gedijen goed in een vochtige omgeving. Regelmatig besproeien van de bladeren met water uit een spuitfles kan helpen om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen, vooral tijdens de drogere maanden. Het plaatsen van een luchtbevochtiger in de buurt van de plant kan ook gunstig zijn.

Bemesting: Voed de Areca palm tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, ongeveer eens in de twee maanden. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte om de groei en de groene kleur van de bladeren te bevorderen.

Verpotten: Areca palmen hebben af en toe een nieuwe pot en verse potgrond nodig. Verpot de plant in het voorjaar naar een pot die iets groter is dan de vorige om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels in drassige grond staan.

Snoeien: Areca palmen hebben zelden snoei nodig. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren met schone, scherpe snoeischaren om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen.

Ongediertebestrijding: Inspecteer regelmatig de bladeren op tekenen van ongedierte, zoals spint, wolluizen of bladluizen. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing of een natuurlijk insecticide om de plaag te bestrijden.

Met deze zorgvuldige aandacht en de juiste omgeving zal je Areca palm gedijen en een vleugje tropische elegantie toevoegen aan je huis of kantoor. Geniet van het kijken naar zijn weelderige groene bladeren groeien en zijn majestueuze uitstraling die een gevoel van rust en sereniteit brengt.