Beaucarnea in ELHO ® Pure Beads Small Ø 40 (Balanced Beige)  162,99
Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

39.2

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.

Olifantenpoot (Beaucarnea) verzorging

De Olifantenpoot, wetenschappelijk bekend als Beaucarnea, is een opvallende en gemakkelijk te verzorgen kamerplant met een kenmerkende stam en elegante bladeren. Met de juiste zorg kan deze plant een prachtige toevoeging zijn aan elk interieur. Hier is een uitgebreide gids voor het verzorgen van de Olifantenpoot:

Licht: Olifantenpootplanten gedijen het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant bij voorkeur bij een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende helder, gefilterd licht kan ontvangen. Deze planten kunnen ook enige tijd in direct zonlicht verdragen, maar vermijd intense, langdurige blootstelling, omdat dit de bladeren kan verbranden.

Temperatuur: De ideale temperatuur voor Olifantenpootplanten ligt tussen 15°C en 25°C. Ze kunnen enige tolerantie tonen voor lagere temperaturen, maar bescherm ze tegen tocht en vorst, omdat dit schade aan de bladeren en stam kan veroorzaken.

Water: Olifantenpootplanten hebben weinig water nodig en zijn gevoelig voor overbewatering. Laat de grond tussen gietbeurten door goed opdrogen. In de wintermaanden, wanneer de plant in rust is, moet het water geven nog meer worden verminderd. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft, om te voorkomen dat de wortels in drassige grond komen te staan.

Luchtvochtigheid: Olifantenpootplanten gedijen goed in normale luchtvochtigheid en hebben geen speciale eisen op dit gebied. Het besproeien van de bladeren met water uit een spuitfles kan echter helpen om stof te verwijderen en de plant een opfrisbeurt te geven.

Bemesting: Voed de Olifantenpootplant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, ongeveer één keer per maand. Gebruik een meststof met een lager stikstofgehalte om overmatige bladgroei te voorkomen.

Verpotten: Olifantenpootplanten hebben zelden verpotten nodig en gedijen goed in compacte potten. Als de plant echter uit zijn pot begint te groeien, verpot hem dan in het voorjaar naar een iets grotere pot met verse potgrond. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wateroverlast te voorkomen.

Snoeien: Olifantenpootplanten hebben zelden snoei nodig. Verwijder dode bladeren of beschadigde delen van de plant met schone, scherpe snoeischaren om de algehele gezondheid te bevorderen.

Ongediertebestrijding: Inspecteer regelmatig de bladeren en stam op tekenen van ongedierte, zoals spint, wolluizen of bladluizen. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing of een natuurlijk insecticide om de plaag te bestrijden.

Met deze zorgvuldige aandacht en de juiste omgeving zal je Olifantenpoot (Beaucarnea) gedijen en een prachtig accent toevoegen aan je interieur. Geniet van het observeren van zijn unieke groei en de sierlijke uitstraling die hij aan je huis of kantoor geeft.