Musa in Vaasglas  28,99
Beschrijving

De Musaceae bananen familie komt oorspronkelijk uit Oost-Azië, van daaruit hebben ze zich verspreid over de rest van de wereld, in landen rond de evenaar. Veel mensen kennen de bananenplanten van verre reizen en vakanties, want ze groeien vooral in warme streken, van Tenerife tot Indonesië en van Thailand tot Mexico. Op plantages werden de bananenplanten (met dank aan onze grote bladeren) gebruikt om koffie-, cacao- en peperplanten te beschermen tegen de felle zon.

Verzorgingstip:
Geef de plant gemiddeld 2x per week water en zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt.

Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

12

Bladkleur

Groen

Giftigheid

Met of zonder pot

Met pot

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.

Musa (Bananenplant) verzorging

Musa, ook bekend als de Bananenplant, is een prachtige en exotische toevoeging aan elke kamer. Met zijn grote bladeren en tropische uitstraling brengt deze plant een stukje jungle naar je interieur. Hier is een uitgebreide gids voor het verzorgen van de Musa:

Licht: Musa gedijt het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende helder, gefilterd licht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht, vooral in de hete middaguren, omdat dit de bladeren kan verbranden.

Temperatuur: De ideale temperatuur voor Musa ligt tussen 18°C en 24°C. Ze kunnen enige tolerantie tonen voor warmere temperaturen, maar vermijd blootstelling aan koude tocht, omdat dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Houd de plant uit de buurt van koude ramen en deuren tijdens de wintermaanden.

Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Musa heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten door. Zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

Luchtvochtigheid: Musa gedijt goed in een vochtige omgeving, vergelijkbaar met zijn natuurlijke habitat in de tropen. Regelmatig besproeien van de bladeren met water uit een spuitfles kan helpen om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen. Het plaatsen van een luchtbevochtiger in de buurt van de plant kan ook gunstig zijn, vooral in droge omgevingen.

Bemesting: Voed de Musa tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, volgens de instructies op de verpakking. Gebruik de meststof spaarzaam en vermijd overbemesting, omdat dit de plant kan beschadigen.

Verpotten: Musa’s groeien snel en hebben af en toe een nieuwe pot en verse potgrond nodig. Verpot de plant in het voorjaar naar een pot die iets groter is dan de vorige om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels in drassige grond staan.

Snoeien: Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren met schone, scherpe snoeischaren om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen. Trim ook eventuele zijscheuten die uit de basis van de plant groeien om de groei te bevorderen.

Ongediertebestrijding: Inspecteer regelmatig de bladeren op tekenen van ongedierte, zoals spint, bladluizen of wolluizen. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing of een natuurlijk insecticide om de plaag te bestrijden.

Met de juiste zorg en aandacht zal je Musa gedijen en een prachtige, tropische sfeer toevoegen aan je huis of kantoor. Geniet van het kijken naar deze majestueuze plant groeien en bloeien in zijn weelderige, groene pracht.