Musa Dwarf Cavendish – Elho brussels soap  46,99
Beschrijving

Bananen groeien niet aan bomen, maar aan planten. De ‘stam’ bestaat eigenlijk uit een openeenstapeling van bladresten. Die grote bladeren maken dat de plant snel een tropische indruk geven aan je interieur. Om eetbare vruchten te krijgen moet je de bloemen wel zien te bevruchten.

Productbeschrijving: Musa Dwarf Cavendish

De Musa Dwarf Cavendish, ook wel bekend als de Bananenplant, is een prachtige, tropische kamerplant die zeker de aandacht zal trekken in elk interieur. Met zijn weelderige groene bladeren en de mogelijkheid om kleine bananen te produceren, voegt deze plant een vleugje exotische schoonheid toe aan elke ruimte.

Kenmerken:

De Musa Dwarf Cavendish is een compacte variëteit van de bananenplant, gekenmerkt door zijn dikke stammen en grote, glanzende bladeren die een weelderige uitstraling hebben. De bladeren zijn diepgroen van kleur en hebben een opvallende nervatuur, waardoor ze een opvallend uiterlijk hebben. Deze plant kan ook kleine bananen produceren, die zich ontwikkelen in trossen en geleidelijk rijpen.

Verzorging:

1. Licht: Plaats de Musa Dwarf Cavendish op een heldere plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden, terwijl te weinig licht kan leiden tot langzame groei.
2. Temperatuur: Deze plant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen 18°C en 24°C. Bescherm hem tegen koude tocht, want dit kan schadelijk zijn voor de plant.
3. Water geven: Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Geef pas water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.
4. Luchtvochtigheid: De Musa Dwarf Cavendish houdt van een hoge luchtvochtigheid. Plaats een luchtbevochtiger in de buurt van de plant of besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid te verhogen.
5. Voeding: Geef de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode een evenwichtige vloeibare meststof. In de wintermaanden, wanneer de plant in rust is, kun je de bemesting verminderen.
6. Verpotten: Als de plant te groot wordt voor zijn pot, verpot hem dan in het voorjaar naar een iets grotere pot. Gebruik een goed doorlatende potgrond voor optimale groei.
7. Snoeien: Verwijder dode bladeren en bruine randen regelmatig om de gezondheid en het uiterlijk van de plant te bevorderen.

Herkomst:

De Musa Dwarf Cavendish komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, waar hij groeit in de tropische regenwouden van landen zoals India, Pakistan, Myanmar en Maleisië. Vanwege zijn prachtige verschijning en vruchtbare eigenschappen is deze plant populair geworden als decoratieve kamerplant over de hele wereld.

Maximale groeihoogte:

De Musa Dwarf Cavendish kan een hoogte bereiken van ongeveer 150 cm (1,5 meter) wanneer hij binnenshuis wordt gekweekt. In de juiste omstandigheden kan hij echter iets groter worden. Het is belangrijk om te weten dat de groeisnelheid en hoogte van de plant kunnen variëren afhankelijk van de verzorging, omgevingsfactoren en individuele plantkenmerken.

Extra informatie:

Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier en zal per seizoen en per plant verschillen. De getoonde plant in de webshop kan afwijken qua vorm en maat, omdat elke Musa Dwarf Cavendish zijn eigen unieke eigenschappen heeft. We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de geleverde plant van hoge kwaliteit is en aan de verzorgingsbehoeften voldoet. Mocht je vragen hebben over de verzorging van je Musa Dwarf Cavendish, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice. Wij staan klaar om je te helpen en je te laten genieten van deze prachtige tropische kamerplant in je huis.

Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

21

Bladkleur

Groen

Giftigheid

Potkleur

Soap

Met of zonder pot

Met pot

Aantal per aankoop

1

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.

Musa (Bananenplant) verzorging

Musa, ook bekend als de Bananenplant, is een prachtige en exotische toevoeging aan elke kamer. Met zijn grote bladeren en tropische uitstraling brengt deze plant een stukje jungle naar je interieur. Hier is een uitgebreide gids voor het verzorgen van de Musa:

Licht: Musa gedijt het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende helder, gefilterd licht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht, vooral in de hete middaguren, omdat dit de bladeren kan verbranden.

Temperatuur: De ideale temperatuur voor Musa ligt tussen 18°C en 24°C. Ze kunnen enige tolerantie tonen voor warmere temperaturen, maar vermijd blootstelling aan koude tocht, omdat dit schade aan de bladeren kan veroorzaken. Houd de plant uit de buurt van koude ramen en deuren tijdens de wintermaanden.

Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Musa heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode in de lente en zomer. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten door. Zorg ervoor dat de pot drainagegaten heeft om overtollig water af te voeren.

Luchtvochtigheid: Musa gedijt goed in een vochtige omgeving, vergelijkbaar met zijn natuurlijke habitat in de tropen. Regelmatig besproeien van de bladeren met water uit een spuitfles kan helpen om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen. Het plaatsen van een luchtbevochtiger in de buurt van de plant kan ook gunstig zijn, vooral in droge omgevingen.

Bemesting: Voed de Musa tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten, volgens de instructies op de verpakking. Gebruik de meststof spaarzaam en vermijd overbemesting, omdat dit de plant kan beschadigen.

Verpotten: Musa’s groeien snel en hebben af en toe een nieuwe pot en verse potgrond nodig. Verpot de plant in het voorjaar naar een pot die iets groter is dan de vorige om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels in drassige grond staan.

Snoeien: Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren met schone, scherpe snoeischaren om de algehele gezondheid van de plant te bevorderen. Trim ook eventuele zijscheuten die uit de basis van de plant groeien om de groei te bevorderen.

Ongediertebestrijding: Inspecteer regelmatig de bladeren op tekenen van ongedierte, zoals spint, bladluizen of wolluizen. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing of een natuurlijk insecticide om de plaag te bestrijden.

Met de juiste zorg en aandacht zal je Musa gedijen en een prachtige, tropische sfeer toevoegen aan je huis of kantoor. Geniet van het kijken naar deze majestueuze plant groeien en bloeien in zijn weelderige, groene pracht.