Ctenanthe Amagris in keramiek  30,99
Beschrijving

Verrijk je interieur met de betoverende schoonheid van de Ctenanthe Amagris in Keramiek. Deze combinatie van een prachtige kamerplant en een met zorg vervaardigde keramische pot voegt een vleugje natuurlijke elegantie toe aan elke ruimte. Laat me je meenemen op een reis door de kenmerken en de verfijnde esthetiek van deze opmerkelijke combinatie.

Kenmerken:

 1. Golvende Bladeren: Het meest opvallende kenmerk van de Ctenanthe Amagris zijn de prachtige golvende bladeren. Deze bladeren zijn langwerpig en hebben een uniek patroon van donkergroene en lichtgroene strepen, waardoor ze een opvallende en elegante uitstraling hebben.

 2. Bonte Bladkleuren: De bladeren van de Ctenanthe Amagris zijn vaak bont van kleur, met verschillende tinten groen en crème die harmonieus in elkaar overvloeien. Dit zorgt voor een levendige en dynamische uitstraling die elke ruimte verfraait.

 3. Keramische Pot: De Ctenanthe Amagris wordt geleverd in een prachtig vervaardigde keramische pot. De pot is zorgvuldig geselecteerd om perfect te passen bij de natuurlijke schoonheid van de plant en om een vleugje verfijning en stijl toe te voegen aan je interieur.

 4. Luchtzuiverende Eigenschappen: Net als veel andere kamerplanten heeft de Ctenanthe Amagris luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke gifstoffen uit de lucht te verwijderen, waardoor de luchtkwaliteit in je huis verbetert en een gezondere leefomgeving ontstaat.

 5. Gemakkelijk te Onderhouden: Deze plant is relatief gemakkelijk te onderhouden en vereist geen ingewikkelde zorgroutine. Met de juiste hoeveelheid water en de juiste lichtomstandigheden zal de Ctenanthe Amagris gedijen en zijn natuurlijke schoonheid behouden.

Verzorgingstips:

 • Licht: Plaats de Ctenanthe Amagris op een plek met helder, indirect licht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden, dus vermijd dit indien mogelijk.

 • Water: Houd de grond licht vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

 • Temperatuur: Deze plant gedijt goed bij gematigde binnentemperaturen tussen 18°C en 24°C.

 • Luchtvochtigheid: De Ctenanthe Amagris houdt van een hoge luchtvochtigheid. Plaats hem in de buurt van een luchtbevochtiger of op een schaal gevuld met grind en water om het vochtigheidsniveau te verhogen.

 • Voeding: Geef de plant tijdens het groeiseizoen eens in de twee weken een uitgebalanceerde vloeibare meststof om zijn groei te bevorderen.

Conclusie:

Met zijn prachtige bladpatronen, levendige kleuren en verfijnde presentatie in een keramische pot is de Ctenanthe Amagris in Keramiek een waar kunstwerk van natuurlijke elegantie. Voeg deze betoverende plant toe aan je interieur en geniet van de rustgevende aanwezigheid en de verfijnde schoonheid die het met zich meebrengt.

Ctenanthe (Gebedsplant) verzorging

De Ctenanthe, ook bekend als de Gebedsplant vanwege het unieke gedrag van de bladeren, is een prachtige en interessante kamerplant die een vleugje tropische sfeer aan je huis kan toevoegen. Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van een Ctenanthe:

 1. Licht: Ctenanthe gedijt het beste in helder, indirect licht. Plaats de plant bij voorkeur in de buurt van een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende licht kan krijgen zonder direct zonlicht te ontvangen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren verbranden, terwijl te weinig licht de groei kan vertragen en de kleuren van de bladeren kan vervagen.
 2. Temperatuur: De ideale temperatuur voor Ctenanthe ligt tussen 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen tocht en plotse temperatuurschommelingen. De plant kan ook worden aangetast door koude temperaturen, dus houd hem weg van koude tochtbronnen.
 3. Water geven: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de plant in drassige grond staat. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten lichtjes opdrogen. Ctenanthe houdt van vochtige omstandigheden, dus zorg ervoor dat de luchtvochtigheid rond de plant hoog genoeg is. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door een luchtbevochtiger te gebruiken.
 4. Bodem: Gebruik een goed doorlatende potgrond die vocht vasthoudt maar ook water afvoert. Een mengsel van potgrond voor kamerplanten en wat extra perliet of vermiculiet voor drainage kan geschikt zijn.
 5. Bemesting: Voed de plant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) eens in de maand met een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten. Verminder de bemesting tijdens de rustperiode in de herfst en winter.
 6. Snoeien: Verwijder regelmatig dode, beschadigde of vergeelde bladeren om de plant gezond te houden en de algemene uitstraling te verbeteren. Je kunt ook de toppen van de takken snoeien om de groei te bevorderen en de plant compacter te maken.
 7. Plaagbestrijding: Controleer regelmatig op tekenen van plagen zoals spintmijten, wolluizen of bladluizen. Indien nodig kun je de plant behandelen met een milieuvriendelijk insecticide.

Met deze eenvoudige verzorgingstips kun je genieten van een gezonde en weelderige Ctenanthe in je huis. Deze plant is niet alleen decoratief, maar kan ook een rustgevende sfeer creëren met zijn unieke gebedsbladeren die zich ‘s nachts sluiten en overdag openen.

Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

14

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.