Strelitzia Nicolai in bolglas  32,99
Beschrijving

De exotische paradijsvogelplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Wist je dat Strelitzia familie is van de banaan?

Verzorgingstips:
Een laagje lauw (kraan)water voor de wortels en een lichte standplaats is alles wat deze planten nodig hebben. Het water kun je het beste elke twee weken verversen, wel zo fris. Dit kun je simpelweg doen door het oude water weg te gooien, het glas en de wortels af te spoelen en vervolgens nieuw water in het glas te schenken. Zorg er wel voor dat alleen de wortels onder water komen te staan en niet de stam!

Strelitzia (Paradijsvogelplant) verzorging

Strelitzia, ook wel bekend als de Paradijsvogelplant of Paradijsvogelbloem vanwege zijn unieke en kleurrijke bloemen die lijken op de kop van een paradijsvogel, is een prachtige kamerplant die goed gedijt onder de juiste omstandigheden. Hier zijn enkele belangrijke tips voor het verzorgen van Strelitzia:

  1. Licht: Strelitzia heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij een raam op het zuiden of westen waar hij voldoende licht krijgt. Vermijd echter direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.
  2. Temperatuur: Streef naar een constante kamertemperatuur tussen 18-24°C voor de Strelitzia. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en tocht, omdat dit stress kan veroorzaken voor de plant.
  3. Water geven: Geef de Strelitzia regelmatig water, vooral tijdens het groeiseizoen (lente en zomer). Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten, maar vermijd dat de grond volledig uitdroogt. In de winter, wanneer de groei vertraagt, kun je de watergift matigen.
  4. Bodem: Gebruik een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Dit helpt bij een goede drainage en vochtretentie, wat essentieel is voor de gezondheid van de Strelitzia.
  5. Bemesting: Bemest de Strelitzia tijdens het groeiseizoen elke 4-6 weken met een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten. Verminder de bemesting in de herfst en winter wanneer de groei vertraagt.
  6. Luchtvochtigheid: Strelitzia gedijt bij een hoge luchtvochtigheid. Je kunt de luchtvochtigheid rond de plant verhogen door regelmatig te sproeien met water, een luchtbevochtiger te gebruiken of een lade met water en grind onder de plant te plaatsen.
  7. Snoeien: Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren om de plant er netjes en gezond uit te laten zien. Gebruik een scherp en schoon mes of snoeischaar om nauwkeurige sneden te maken.
  8. Verpotting: Verpot de Strelitzia om de paar jaar, bij voorkeur in het voorjaar. Gebruik verse potgrond en een pot die iets groter is dan de vorige om de wortels voldoende ruimte te geven om te groeien.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je jouw Strelitzia gezond en mooi houden, waardoor je kunt genieten van zijn prachtige bloemen en weelderige groei.

Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

12

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.