Citrus Australasica in ELHO outdoor sierpot Greenville Rond (brique)  74,99
Reviews
Waarderingen

0.0

0 Product Ratings
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0

Beoordeel dit product

Deel uw mening met andere klanten

Schrijf een review

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Additional Information
Planthoogte bij aankoop (cm)

Potmaat (cm)

25

Ook leuk

Maak je cadeau compleet! Ontdek onze exclusieve collectie accessoires.

Bij het geven van een prachtige plant als cadeau hoort natuurlijk ook een passend extraatje. Maak je geschenk nog specialer door een van onze unieke kaartjes toe te voegen. Kies uit een scala aan stijlvolle ontwerpen, van liefdevolle boodschappen tot grappige quotes, perfect om je persoonlijke boodschap over te brengen.

Wil je het geven van planten nog gemakkelijker maken? Ontdek dan onze handige schaartjes en potten. Onze hoogwaardige schaartjes zijn speciaal ontworpen voor het snoeien en verzorgen van planten, zodat de ontvanger moeiteloos van zijn groene vrienden kan genieten. En met onze trendy potten voeg je een vleugje stijl toe aan elke plant, waardoor ze niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook een prachtige aanvulling zijn op elk interieur.

Voeg deze must-have accessoires toe aan je bestelling en maak van je cadeau een onvergetelijke ervaring. Want bij ons draait het niet alleen om het geven van een plant, maar om het creëren van bijzondere momenten die lang zullen blijven herinnerd worden.

Citrus verzorging

Citrusplanten, zoals citroen-, sinaasappel- en mandarijnsoorten, brengen niet alleen een vleugje frisheid en aroma in je huis, maar kunnen ook fruit opleveren als ze goed worden verzorgd. Hier is een uitgebreide gids voor het verzorgen van citrusplanten:

Licht: Citrusplanten hebben veel helder, direct zonlicht nodig om goed te gedijen en fruit te produceren. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige vensterbank op het zuiden of westen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Gebrek aan zonlicht kan leiden tot langzame groei en verminderde vruchtzetting.

Temperatuur: Citrusplanten gedijen het beste bij temperaturen tussen 18°C en 27°C. Ze kunnen echter ook lagere temperaturen verdragen, maar vermijd temperaturen onder 10°C, omdat dit de groei kan vertragen en de plant kan beschadigen. Bescherm de plant tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen.

Water: Houd de grond gelijkmatig vochtig, maar vermijd dat de wortels in drassige grond staan. Geef de plant royaal water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. In de zomer kan dit betekenen dat de plant meerdere keren per week water nodig heeft, terwijl dit in de winter minder frequent nodig is. Vermijd echter overmatig water geven om wortelrot te voorkomen.

Luchtvochtigheid: Citrusplanten gedijen goed in normale luchtvochtigheid, maar ze kunnen profiteren van een verhoogde luchtvochtigheid, vooral tijdens de droge wintermaanden. Plaats een luchtbevochtiger in de buurt van de plant of besproei regelmatig de bladeren met water uit een spuitfles om de luchtvochtigheid te verhogen.

Bemesting: Voed de citrusplant tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) met een uitgebalanceerde meststof voor citrusplanten, ongeveer eens in de twee maanden. Gebruik een meststof die speciaal is samengesteld voor citrusplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste toepassing.

Verpotten: Citrusplanten hebben af en toe verpotten nodig om gezond te blijven groeien. Verpot de plant in het voorjaar naar een pot die iets groter is dan de vorige om de wortelgroei te bevorderen. Gebruik een goed doorlatende potgrond die speciaal is samengesteld voor citrusplanten.

Snoeien: Snoei de citrusplant regelmatig om de vorm en grootte te behouden en om dode of beschadigde takken te verwijderen. Gebruik schone, scherpe snoeischaren en desinfecteer ze tussen elke snede om de verspreiding van ziekten te voorkomen.

Ongediertebestrijding: Inspecteer regelmatig de bladeren op tekenen van ongedierte, zoals spint, wolluizen of bladluizen. Gebruik indien nodig een milde zeepoplossing of een natuurlijk insecticide om de plaag te bestrijden.

Met deze zorgvuldige aandacht en de juiste omgeving zal je citrusplant gedijen en je belonen met heerlijke, verse vruchten en een weelderige, groene uitstraling die je huis opfleurt. Geniet van het kijken naar de groei van je eigen citrusvruchten en het verspreiden van een heerlijk, verfrissend aroma door je huis.