Winkelwagen

Alles wat jij moet weten over de cactus

Al eens van de cactus gehoord? Of er een paar gezien? Maar wil jij nou weten hoe je ze kunt kopen en verzorgen? Lees dan gauw dit blog en kom alles te weten over de cactus.

De Cactus in het kort…
Cactussen komen uit het Midden- en Zuid-Amerika. Als je aan cactussen denkt, denk je waarschijnlijk aan droge, warme woestijnen, maar ze kunnen eigenlijk gewoon overal groeien. Je hebt vele soorten cactussen: sierlijke, hangende, stekelige en gladde varianten. Cactussen zijn eigenlijk vetplanten, maar worden meestal gezien als een apart soort. Iedere cactus is wel een vetplant, maar niet elke vetplant is een cactus.

Cactus en cactussen

Bij plantena hebben wij een groot aantal cactussen beschikbaar voor jou, om je huis een upgrade mee te geven, bekijk hieronder het assortiment.

Water geven

Vaak wordt er gezegd dat cactussen geen water nodig hebben, maar dit is gewoon een groot misverstand en helpen we meteen de wereld uit. Zonder water verschrompelen en krimpen ze omdat ze opgeslagen reserves water gebruiken. Gelukkig is dit snel te herstellen door ze weer wat vaker te geven. Het is dus wel belangrijk dat je water geeft, maar ze mogen zeker niet teveel hebben. Maar hoezo kunnen cactussen zo lang zonder water? Dit komt omdat ze weinig huidmondjes hebben die het water verdampen. Daarbij kunnen cactussen vele malen hun eigen gewicht aan water opzuigen en slaan ze dit water op als waterreserve.

Voeding

In de zomer maar ook in de lente kun je de cactus wat voeding geven. Te veel voeding is slecht voor de wortels. In de herfst en winter heeft de cactus geen voeding nodig.

Genoeg over de Cactus gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!