Winkelwagen

Je hebt vast al wel eens wat fruitbomen gezien en gedacht: wat zien die bomen met die vruchten eraan er leuk en verfrissend uit, denk aan perenbomen, appelbomen, sinaasappels, en nog zoveel meer! Nu denk jij vast: zo’n boom wil ik ook wel in mijn tuin, maar hoe komt die in mijn tuin? Daar hebben wij een oplossing voor, gewoon bestellen bij plantena.nl en wij bezorgen het bij je thuis!

Fruitbomen (bessen)

Plantena heeft meerdere leuke fruitbomen denk aan een citrus, druiven en aalbessen, bekijk ons fruitbomen assortiment hieronder, maar let op: sommige vruchten zijn alleen voor de sier, en kun je dus niet zomaar op eten, lees de beschrijving van de boom bij het product zelf.

Elk jaar heeft je geliefde fruitboom (of fruitbomen) onderhoud nodig! Je moet je fruitbomen snoeien om te kunnen genieten van een mooie en gezonde oogst. Hieronder lees je wanneer je dit het kan doen en waar je dan op moet letten bij het snoeien van fruitbomen. Je snoeit een perenboom op een andere manier dan een kersenboom. Iedere fruitboom heeft zijn eigen spelregels in onderhoud.  

De citrus Red Lime dankt bijvoorbeeld zijn naam aan zijn rode vruchten. Na de witte bloesem verschijnen de sierlijke vruchten die rood kleuren. De vruchten zijn voor de sier, niet voor consumptie. De pompelmoes is niet winterhard. Laat deze plant binnen de winter doorkomen.

De Citrus Hystrix ziet er anders uit dan de meeste andere bomen. Deze plant ziet er met zijn glanzend groene dubbele bladeren erg mooi uit. Deze bladeren worden in Azië ook gebruikt om de gerechten een typische vruchten smaak mee te geven. De plant maakt knobbelige vruchten. Vanaf juni kan de plant naar buiten, maar zet deze in de winter weer binnen.

Genoeg over Fruitbomen gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!