Winkelwagen

Je hebt de bonsai vast al wel eens eerder gezien bij iemand thuis of bij iemand in de tuin, maar nu denk jij waarschijnlijk: ik wil ook een bonsai hebben. Daar heeft plantena iets op bedacht, je kunt de bonsai gewoon bij plantena.nl kopen. In dit blog vertellen we je meer over de bonsai en hoe je deze moet gaan verzorgen.

Bonsai en Podocarpus

De bonsai boom komt uit Japan en China en betekent in het Japans letterlijk ‘boom in pot’. Maar er wordt eigenlijk verwezen naar de manier om dit leuke boompje te kweken. De kunst is namelijk om de bonsai/ podocarpus er zo natuurlijk en oud mogelijk uit te laten zien.  

Een bonsai is dus geen specifieke plant, want in principe kan elke plant met een houten stam en takken tot een bonsai gekweekt worden. Maar er zijn plantensoorten die zich er bijzonder goed voor lenen, zoals de podocarpus. De podocarpus is een sterke boomsoort en is daarom goed geschikt is voor de bonsai. De podocarpus kan zowel binnen als buiten staan. Alleen bij strenge winters kan je hem beter gewoon even binnen zetten

Tot slot…
De kunst van bonsai is zo’n 700 jaar voor Christus in China ontstaan. Onder de elite was het in China gebruikelijk om miniatuurbomen als luxe geschenk te geven. In de 12e en 13e eeuw nam Japan dit gebruik over van China. Hier werd de kunst verder gespecialiseerd en werden de Japanse technieken de hedendaagse norm.

Vandaag de dag zijn bonsaiboompjes wereldwijd bekend vanwege de kleine groeiwijze, waardoor ze lijken op miniatuur boompjes. Wil je ook Oosterse sferen in huis beleven of een luxe cadeau geven? Met zo’n kunstig bonsaiboompje is succes gegarandeerd. 

De podocarpus wordt geleverd in een kweekpot en komt vers van de kweker vandaan. Voor het actuele aanbod ga je naar onze Bonsai/ Podocarpus »

Genoeg over de bonsai en podocarpus gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!

.