Winkelwagen

3 redenen om een plant in huis te zetten

Als je het tot dit punt op onze website hebt geschopt zal het je ondertussen duidelijk zijn: wij zijn nogal enthousiast over planten. Sterker nog, wij zijn van mening dat iedereen minstens één plant in huis moet hebben, en het liefst natuurlijk nog meer. En dit zeggen we niet omdat wij toevallig ons brood verdienen met het verkopen van planten. Vooruit, dat is ook een deel van de reden, maar het hebben van een plant in huis heeft ook vele andere voordelen. Voor het gemak noemen we hier de drie belangrijkste.

1. Een gezonder huis

Een plant in je huis zorgt voor een gezonder huis. Je hebt dit waarschijnlijk wel eens vaker gehoord, maar hoeveel hiervan is nu echt waar? Een heleboel, blijkt uit veel onderzoeken naar de impact van planten op de gezondheid van mensen. Mensen die planten in huis hebben staan hebben over het algemeen een hogere luchtkwaliteit in huis. Planten halen namelijk schadelijke stoffen zoals carbon dioxide en stofdeeltjes uit de lucht en geven daarvoor zuurstof en een hogere luchtvochtigheid terug. Die groene vriend heeft dus een dubbel positief effect op de leefomgeving in je huis: hij haalt schadelijke deeltjes weg en brengt daarvoor goede stoffen terug. Oftewel haal die luchtverfrisser weg en zet er een mooie groene plant voor in de plaats. Want de voordelen van een plant in huis gaan verder dan alleen je gezondheid. 

Plant in huis

2. Een productiever leven

Zo is uit een aantal onderzoek gebleken dat planten ook een verhoging in productiviteit veroorzaken. In de buurt van planten zijn heeft een positief effect op je focus, geheugen en productiviteit. Een onderzoek van de University of Michigan vond het geheugen van mensen 20% beter was als in een omgeving met planten waren. En in het Royal College of Agriculture in Engeland hebben ze ontdekt dat studenten tot wel 70% beter hun aandacht bij de les kunnen houden als er planten in het klaslokaal staan. Ook zijn er aanwijzingen dat mensen minder fouten maken met planten om zich heen. Ten slotte geven planten ons iets om te doen te hebben: voor ze zorgen! Net als bij een huisdier kan het zorgen voor planten veel voldoening geven, zeker wanneer de plant elk jaar blijft groeien en mooie bloemen geeft. Dit gevoel iets gepresteerd te hebben heeft een positieve invloed op andere zaken in je leven. 

3. Een rustigere omgeving

Heb je wel eens in een bos gelopen waar een bijna drukkende stilte was? Dan weet je hoe goed planten en bomen geluid kunnen dempen. Deze heerlijke rust kan je dus meenemen uit de natuur! Door ze in je huis te zetten nemen ze dezelfde functionaliteit in als gordijnen: het maakt de kamer mooier en zorgt ervoor dat het geen kippenhok wordt als mensen beginnen te praten. Alleen waar gordijnen de lucht alleen maar vervuilen door de stofdeeltjes maakt een plant de lucht ook nog eens schoner. Het lijkt ons dus simpel; gordijn eruit, kamerplant erin. 

Genoeg over Planten gelezen?

Lees dan onze andere blogs, of verzorgingstips, of begin met winkelen.

Wist je dat Plantenaofficial.com tegelijk lanceert met plantena.nl, zo zijn wij beschikbaar in heel Europa!